Ögretmen Atamalarinin Yapilacagi Ayi Açikladi

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, ``Temmuz ayinda 15 bransta ögretmenler için alan sinavi yapacagiz. Dolayisiyla da Agustos ayina kadar atamamiz olmayacak`` dedi.

Ögretmen Atamalarinin Yapilacagi Ayi Açikladi

Bakan Dinçer, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ögretmen atamalarinda ''Subat atamasi'' diye bir atamanin söz konusu olmadigini belirterek, ''652 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlikta atamalar ve yer degistirmelerin yilda bir kez yapilacagi kanuna baglandi.
Dolayisiyla biz bunlari yilda bir kez Agustos ayinda yapmayi planliyoruz'' diye konustu.
Dinçer, Subat ayinda atama bekleyen egitim fakültesi mezunlarinin bulundugunu, onlarin içerisinden baska bir grubun da ''Subat atamasi'' talebiyle meseleyi gündemde tutmaya çalistigini bildirdi.
Temmuz ayinda artik ögretmenleri alirken kendi meslegini daha iyi bilenler arasindan seçim yapilacagini ifade eden Dinçer, bu amaçla alan sinavi yapilacagini, ögretmen adaylarinin bu alan sinavina girmeden, ellerindeki KPSS belgeleriyle Subat ayinda son kez atama yapilmasini talep ettiklerini kaydetti.
Herkesin daha nitelikli ögretmen seçimi konusunda talepte bulunduguna dikkati çeken Dinçer, ''Daha nitelikli ögretmen talebinde bulunuyorken, alan sinavi da yapmayi planlamisken, Subat ayinda atamayi bekliyor olmak ve dile getirmek, bence önceki isteklerle çelisiyor. Temmuz ayinda 15 alanda ögretmenler için alan sinavi yapacagiz. Alan sinavindan sonra ögretmen seçimine yönelik uygulamamizi gerçeklestirecegiz. Dolayisiyla da Agustos ayina kadar atamamiz olmayacak'' dedi.
Milli Egitim Bakanligi'na verilecek kadronun ihtiyaci karsilamayacagini belirten Dinçer, sunlari kaydetti:
''Kaldi ki hazirliklar belki Subat ayina bile yetismeyecek. Istedigimiz kadronun ihtiyacimiza cevap verecek sayida olabilmesi için belki Haziran ayina dogru yeni bir kanun çikarmak gerekecek. Daha fazla ögretmen ihtiyaci için talepte bulunuyoruz. Bu talebimizin karsilanmasi için de Agustos ayina kadar gerekli hazirliklarimizi yapacagiz.''
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284