Ögretmenler Egitime Baslayacagi Tarih: 3 Eylül

Milli Egitim Bakanligi`nin (MEB), ilkögretim kurumlarinda görev yapan yaklasik 460 bin ögretmene okullar açilmadan önce verecegi mesleki gelisim egitimleri 3 Eylül Pazartesi günü basliyor.

Ögretmenler Egitime Baslayacagi Tarih: 3 Eylül
Bakanlik bu sene okullar kapandiktan sonra Haziran ayinda ögretmenlere yönelik gerçeklestirdigi hizmetiçi egitimleri, okullar açilmadan önce Eylül ayinda da yapacak. Egitimler için gerekli çalismalari tamamlayan MEB, bu egitimlerle çok sayida ögretmene ulasmayi hedefliyor.
3-7 Eylül 2012 tarihleri arasinda yapilacak mesleki gelisim egitimlerine, ilkögretim kurumlarinda görev yapan 40 bin 504 okul öncesi ögretmen, 218 bin 305 bin sinif ögretmeni ve 200 bin 947 brans ögretmeni olmak üzere toplam 459 bin 756 bin ögretmenin katilmasi planliyor.
Egitimler, uzaktan egitim-video konferans ögrenme ve ögretme yaklasimiyla internet üzerinden yapilacak. Egitimler kapsaminda yapilacak sunumlar, MEB'in Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü stüdyolari kullanilacak.
-Egitimi kendi okullarinda alabilecekler-
Ögretmenlerin egitimlerinde digerlerinden farkli bir uygulama olacak. Ögretmenler egitimleri kendi okullarinda veya okullarina en yakin, imkanlari daha iyi baska bir okuldan izleyebilecek.
Seminerlerde ögretmenlere egitim sisteminin yeniden yapilandirilmasi, 4 4 4'ün uygulama esaslari, bilisim teknolojilerinin egitim sistemine etkisi, FATIH Projesi'nin yani sira sinifta pozitif davranislarin yönetimi de anlatilacak.
Ilkokul 1. siniflari okutacak ögretmenlere hem oyun ve fiziki etkinlikler dersine yönelik bilgiler aktarilacak hem de okuma yazmaya hazirlik için neler yapmalari gerektigi hakkinda sunumlar yapilacak.
Seminerde ayrica okul olgunlugu, sosyal bilimlerde problem çözme, müzakereci ögrenci ve ögretmenlik meslegi konulari da ele alinacak.
Toplam 15 ders saati sürecek seminerlerde, bakanlik üst düzey yöneticileri ile akademisyenler görev alacak.
Mesleki gelisim egitimleri her gün saat 09.00'da baslayacak, 12.10'da sona erecek.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284