Öğretmenler Günü Karaman’da Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü Karaman’da Kutlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte Öğretmenevinden Cumhuriyet Parkına kadar bayraklar eşliğinde yürüdü.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda kutlama programına devam edildi.

Kutlama programı öncesinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen konulu resim ve fotoğraf sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi. Sergi sonrasında kutlama programına geçildi. Programa, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve protokol üyeleri ile okul yöneticileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

“Geçmişten bugüne, medeniyetler ve devletler eğitime verdiği değerle yükselmiş, eğitimi ihmal ettikleri ölçüde zayıflamış ve hatta yok olmuşlardır”

İstiklal Marşımızın okunması sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından günün anlam ve önemine dair açış konuşması yapıldı. İl Müdürü Çalışkan, “Tarihe yön veren medeniyetlerin kuruluş ve yükselişinde rol oynayan en önemli etken, şüphesiz ki eğitim ve eğitilmiş kişilerdir. Geçmişten bugüne, medeniyetler ve devletler eğitime verdiği değerle yükselmiş, eğitimi ihmal ettikleri ölçüde zayıflamış ve hatta yok olmuşlardır. Bu alanda, eğitim sistemi içerisinde tarih boyunca farklı yöntem ve materyaller kullanılmıştır. Ancak her dönemde eğitimin vazgeçilmez esas unsuru öğretmenler olmuştur.” dedi.

İnsanlığın umudunun değerlerimizle yetişmiş neslimizin olduğunu vurgulayan İl Müdürü Çalışkan, “Sosyalleşme adına geliştirilen platformlardaki süslü yapay hayatlar, kısa ömürlü görünürlüklere karşı; hissiyatsız, mekanikleşmiş çağımız insanının umudu, insani değerleri özümsemiş, akıldan ve gönülden beslenen neslimizdir. Bu neslin ufkunu açacak, imarını sağlayacak mimarlar, öğrenme ve öğretmenin kutsallığını kavramış, öğrencilerinde doğuştan var olan cevherin farkında olan öğretmenlerimizdir.” diyerek konuşmasına devam etti.

“Ekrandan ekrana, camdan cama kurulan bağ hiçbir zaman gönülden gönüle, candan cana kurulan o görünmez yolun yerini tutmuyor”

Konuşmasında salgının eğitim öğretime etkilerine de değinen Çalışkan “Geçtiğimiz yıl salgınla beraber bir kez daha şahit olduk ki hiçbir teknolojik cihaz, tabletler, bilgisayarlar, çocuklarımızın gölgesinde yetişeceği öğretmenlerimizin tabiri yerindeyse tırnağı olamıyor. Ekrandan ekrana, camdan cama kurulan bağ hiçbir zaman gönülden gönüle, candan cana kurulan o görünmez yolun yerini tutmuyor. Salgın dönemi bütün dünyanın hazırlıksız yakalandığı, her alanda alışkanlıklarımızın değiştiği ve bazı zorlukların yaşandığı bir dönem oldu. Sokağa çıkmakta, olağan işlerin bile yapılmasında zorluk çekilen bir zamanda vefakâr öğretmenlerimiz, mesleğinin asaletinden gelen özveriyle yine milletimizin ihtiyacına koştu ve üzerine düşen ne varsa yerine getirdi. Bu vesileyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284