Ögretmenler Günü Kutlandi

24 Kasim Ögretmenler günü tüm yurtta oldugu gibi ilimizde de çesitli etkinliklerle kutlandi.

Ögretmenler Günü Kutlandi
Kutlamalar Sabahleyin Cumhuriyet Parkindaki Atatürk anitina çelenk konulmasinin ardindan Piri Reis Kültür Merkezi’nde devam etti.
Kutlamalara Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Askerlik Sube Baskani Personel Albay Riza Beser, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ile davetliler katildi.
Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Insanin oldugu her yerde bilgiye, tecrübeye kisaca ögretmene ihtiyaç vardir. Ögretmene ihtiyacin oldugu yerde de ögreticiye, ögretmene ihtiyaç vardir. Uygarlik ne kadar ilerlese de, bilgiye erisim kolaylassa da ögretmenin misyonu ve ögretmene olan ihtiyaç hiç bitmemis ve bitmeyecektir. Her sektörde insan gücünün yerini makinelerin almaya basladigi çagimizda ögretmenin yerini alacak henüz hiçbir makine üretilmemistir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da yaptigi konusmada, “Her çocuk ayri bir dünyadir ve ögretmen, her dünyaya dogan, her dünyayi aydinlatan bir günes gibidir. Kimi zaman söyledikleri bir söz, kimi zaman aktardiklari bir tecrübeyle hatirlariz onlari. Vesilesi ne olursa olsun ögretmen, ömrümüzün her döneminde gönlümüzde karsilik bulan insandir. O sefkatiyle bizi zamanin pençesinden kurtaran ve fedakârligiyla bize yolda olmayi, yolcu olmayi ögretendir. O bizi, bize davet eden insandir. Bu sebepledir ki biz, onlarin ögrettigi bir harf için kirk yil köle olmaya razi oluruz. Çünkü biliyor ve inaniyoruz ki hayatin sartlari karsisinda bizi güçlü kilacak olan kudret ve idrak ögretmenlerimizin ögrettigi harflerde saklidir. Ve insanligin en çok muhtaç oldugu sey de bu kudret ve idraktir. Bunun içindir ki ögretmenlik meslegi her geçen gün daha çok önem kazaniyor. Eger insanlar birbirlerini bir ögretmenin ögrencisini sevdigi gibi karsiliksiz sevebilseydi bugün dünyada savaslar olmayacakti, kan ve gözyasi akmayacakti. Ama ögretmen ayni zamanda umuttur. Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “ögretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktir.”sözünde de ifade ettigi gibi ögretmenler sadece bugünün degil, gelecegin de mimarlaridir. Biz umudunu hiçbir zaman yitirmeyen bir medeniyetin mensubuyuz ve dün oldugu gibi bugün de gelecekten umutluyuz; çünkü biliyoruz ki ögretmenlerimiz ömürlerini bu umudu ve bu sevgiyi yasatmaya adamislardir” diye konustu.
24 Kasim Ögretmenler günü nedeniyle düzenlenen siir ve kompozisyon yarismalarinda birinci olan eserlerin ögrenciler tarafindan okunmasinin ardindan adayligi kalkmis ögretmenler için yemin töreni düzenlendi. Kutlamalar kompozisyon ve siir yarismalari sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve emekli olan ögretmenlere hizmet seref belgesi verilmesi ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ögrencilerinin hazirladigi müzik dinletisi ile sona erdi.
 
 
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284