Ögretmenler Portekiz’de Yabanci Dil Egitimini Inceleyecekler

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari KA-1 Okul Egitimi Programi kapsaminda Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Yabanci Dil Ögretim Metotlari” projesi çerçevesinde 17 kisiden olusan egitim heyeti 12 Ocak-23 Ocak 2016 tarihleri arasinda yapilacak egitim ve incelemeler için Portekiz’in Braga kentine gidiyor.

Ögretmenler Portekiz’de Yabanci Dil Egitimini Inceleyecekler

Portekiz’e gidecek olan egitim heyeti, yurtdisi çikisi öncesinde Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret etti. Ziyarette heyet baskani proje kapsaminda yapacaklari faaliyetler konusunda Asim Sultanoglu’na bilgi verdi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, 2015 Yili Teklif Çagrisi döneminde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve AB Bakanligi Ulusal Ajans tarafindan kabul edilen yabanci dil ögretim yöntemleri projesinin egitimciler için degerli oldugunu vurgulayarak “Iletisim çaginda, ülkeler arasinda sinirlarin kalktigi, teknolojinin takip edilemez sekilde gelistigi bir dünyada yabanci dilin önemi daha da artmistir. Bizim de Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü olarak, Portekiz ile ortaklasa uygulayacagimiz bu projedeki amacimiz, AB ülkelerinde dil ögretim yöntemlerinde kullanilan iyi ve yenilikçi uygulamalari, proje katilimcilari vasitasi ile ilimizde yayginlastirmak ve bu iyi uygulamalari ilimize, ülkemize aktarmak istiyoruz” diye konustu.
Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünün 2015 teklif çagrisi döneminde yapmis oldugu 5 proje basvurusundan 3 tanesinin hibe almaya hak kazanmis oldugunu belirtilen Il Müdürü Sultanoglu, “Yabanci Dil Ögretim Metotlari” projesinin de hibe almaya hak kazanan projeler arasinda oldugunu ifade etti.
Projesinin hazirlanmasinda ve uygulanmasinda emegi geçenleri tebrik eden Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “Proje kapsaminda yurt disinda edinilen bilgilerin yabanci dil egitimine katki saglayacagini ümit ediyorum. Yurt disina gidecek ögretmenlerimize katilacaklari olduklari bu programin basarili geçmesini dileyerek hayirli yolculuklar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284