Ögretmenler Yilsonunda Transfer Olacak

Milli Egitim 4+4+4 ile basladigi okul dönüsümlerinde yilsonunda radikal bir adim atacak.

Ögretmenler Yilsonunda Transfer Olacak

Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri gibi büyüksehirler basta olmak üzere birçok ilde Il Milli Egitim Müdürlükleri kurduklari komisyonlarda okul çesitlerini ve ilçelerin belirledigi plan ve türler kapsaminda okullari netlestirerek ve yilsonunda sartlari müsait olan her okulda tekli egitime geçmeyi hedefliyor.
Bunun için yilsonunda egitim bölgelerinde ikili egitim yapan yani ilkokul olarak belirlenmis ancak bünyesinde hem ilkokul hem de ortaokul ögrencilerini barindiran ya da ortaokul olarak belirlenmis ancak bünyesinde hem ortaokul hem de ilkokulu barindiran okullardan tekli egitime geçisi mümkün olan okullar arasinda ögrenci ve ögretmen transferi yapilacak.
Ögretmenler norm kadrolariyla birlikte ayni egitim bölgesindeki en yakin ilkokula veya ortaokula bransina göre nakledilecek.
Ardindan da ögrenciler nakledilecek.
Okullar önümüzdeki yildan itibaren belirlendigi türde tekli egitim ve ögretim yapacaklar. Hem ortaokul hem ilkokul ögrencileri bünyelerinde barinmayacak. Sartlari tutmayanlar ise en asgariye indirilerek ikili egitime devam edecekler ya da çok kalabalik okullarda belirlendigi türde ilk ya da ortaokul ne ise ikili egitim yapacaklar.
Ajanskamu
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284