Öğretmenlerin Alan Bilgisi Teknoloji İle Buluşuyor

Milli Eğitim Müdürlüğü; AR-GE ekibi tarafından sunulan ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibelendirilen “Sınıf Öğretmenleri İle Fen Bilgisi Öğretmenlerinin Teknopedagojik Yeterliliklerinin Artırılması” projesi eylül ayında hayata geçirilecek.

Öğretmenlerin Alan Bilgisi Teknoloji İle Buluşuyor

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Şubesinde imzalanan proje sözleşmesine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Doğan Ali Onuralp katıldı.

İmzalanan proje sözlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığının eğitiminde kodlamaya verdiği önemin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, proje kapsamında 40 Sınıf Öğretmeni ve 20 ortaokul Fen Bilgisi Öğretmenine eğitimde teknoloji ve EBA’nın etkin kullanımı, teknoloji odaklı içerik üretme eğitimlerinin eylül ayında yapılacak olan mesleki eğitim çalışmaları döneminde verileceğini ifade etti. Kuntoğlu, “Geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimize verilecek eğitimler ile 21. yüzyıl kodlama-robotik ekipman ve çalışmalarının günümüz eğitimine entegrasyonu sağlanması ve öğretmenlerin alan bilgileri teknoloji ile buluşarak teknopedagojik yeterliliklerinin artırılması hedeflenmektedir. Böylece öğretmenlerimiz sınıflarında 21. yüzyıl becerileri ile teknoloji odaklı ders anlatımını gerçekleştirerek 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.

MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Doğan Ali Onuralp ise Karaman’ın eğitime katkı sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek imzalanan sözleşmenin ilimiz eğitim öğretim çalışmaları için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284