Ögretmenlik Alan Sinavi Için Soru Hazirlanacak

ÖSYM Baskani Ali Demir, Temmuz ayinda yapilacak ögretmenlik alan sinavi öncesi, örnek sorular hazirlayacaklarini bildirdi.

Ögretmenlik Alan Sinavi Için Soru Hazirlanacak

Demir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Milli Egitim Bakanligi'nin talebi dogrultusunda 15 alanda ögretmenlik alan sinavi yapacaklarini hatirlatarak, sinavin 14 Temmuz'da yapilmasinin planlandigini ifade etti.
Bu konuda kendilerine yol gösterecek bilim heyetlerini organize ettiklerini ve tüm bu alan sinavlarinin ortak özelliklerini belirleyen bir üst bilim komisyonun olusturduklarini anlatan Demir, komisyonun ''testteki özellikler ne olmali, ne kadar alandan soru sorulmali, alt alanlarindaki komisyonlarin kimlerden olusmali'' gibi konularda bir rapor hazirladigini söyledi.
Rapor dogrultusunda her bir alan için akademisyenlerden olusan komisyonlari topladiklarini ve onlarin hazirladiklari raporlar dogrultusunda da test hazirliklarina basladiklarini belirten Demir, ''Her bir sinavin hangi alt alanlardan olacagini, ne kadar soru sorulacagini ve daha sonraki asamada örnek sorularla bu sorularin nasil olacagini konusunda önümüzdeki günlerde bir açiklamamiz olacak. Çalismalarimiz basladi. Sinav hazirliklarimizi zamanlamasina paralel olarak gerçeklestiriyoruz. Her alan için örnek sorular hazirlayacagiz'' dedi.
Ögretmen atamalarinin KPSS-P 10 puanina göre yapildigini hatirlatan Demir, önümüzdeki yil yapilacak atamalarda, alan sinavina girecekler için KPSS-P 121 puaninin esas alinacagini ifade etti.
Adaylar örnek sorular dogrultusunda çalismalarini yürütmeli
KPSS-P 121 puaninin yüzde 30 genel kültür-genel yetenek, yüzde 20 egitim bilimleri ve yüzde 50 ise alan testi puanlarindan olusacagini kaydeden Demir, ''Adaylara tavsiyem kendi alanlarindaki temel dersleri gözden geçirmeleri ve ÖSYM'nin açiklamalarini dikkate almalari. Biz bu testin alt alanlarini, her bir alandaki soru sayilarini ve örnek sorularini yayinlayacagiz. Adaylarin bu sorular dogrultusunda çalismalarini yürütmelerini tavsiye ediyorum'' diye konustu.
ÖSYM'nin açiklamalarini dogrudan kurumun internet sitesinden takip edilmesini isteyen Demir, farkli yorumlar ve asilsiz haberlerin çikabildigini, bu açidan adaylarin dogru bilgiyi ÖSYM'nin internet sitesinden almalarinda fayda olacagini belirtti.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284