Okul Öncesine Okumayı Sevdiren Proje Tanıtıldı

Matbu yayıncılığın, teknolojik gelişmelerle beraber yerini dijital yayıncılığa bırakması okul öncesi okuma yazma bilmeyen öğrencilerin kitabı okumasını kolaylaştırırken interatif uygulamalarla okunan kitaplar öğrenciler daha eğlenceli hale geliyor.

Okul Öncesine Okumayı Sevdiren Proje Tanıtıldı

Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve KOP idaresince desteklenen “KOP İle Canlanan Kitaplar Projesi” için yazılan “Yumuşak Seven Kirpi Sivri” konulu dijital kitap uygulaması basına tanıtıldı. 23 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.30’da Medine Yaşar Evcen Anaokulunda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, KOP İdaresi yetkilileri katıldı. Merve Uzun tarafından yazılan, Emre Gümüş tarafından resimlenen ve Yasin Ülkümen tarafından tasarlanan “Yumuşak Seven Kirpi Sivri” isimli kitap ilk olarak 3 yaş grubu öğrencilerinin bulunduğu “Minik Kuzular” sınıfında bulunan öğrencilerle buluştu. 
“Gelecek 15 yılda şu anda yapılan mesleklerin %60’ının yapılmayacağının hesabı üzerinden yola çıkarak bizlerin öğrencilerimize yeni yollar açmamız gerekiyor” diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü konuşmasının devamında; “Geleceğe hazırlanmak için bizlerde kendi gayretlerimizle ve KOP İdaresinin destekleriyle benim için çok enteresan olan fakat faydalı olduğuna inandığım bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Artırılmış gerçeklik sisteminin kullanıldığı projemizin amacı okul öncesi çocuklarımızda teknolojiyi kullanarak kitap okuma kültürünü geliştirmek ve artırmaktır. Projede kullandığımız sistem Çocuklarımızı geleceğe şimdiden hazırlamalıyız ki ileride sürprizle karşılaşmasınlar. Bugün burada bir deneme gerçekleştireceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“Minik Kuzular” sınıfında gerçekleştirilen uygulama daha sonra okulun Arılar ve Kelebekler sınıfında öğrenim gören öğrencilere anlatıldı. Haber: Senem Yavuzaslan – Sezer Arpınar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284