Okul Sütü Dagitimi `Üç Gün`e Inecek!

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, okullarda süt dagitimini haftada 5 gün yerine 3 gün yapilacagini söyledi.

Okul Sütü Dagitimi `Üç Gün`e Inecek!
Bakan Dinçer, süt dagitmina özel okullarda da baslanacagini kaydetti.
Kirikkale Üniversitesinin yeni akademik yilinin açilis töreni için bu ile gelen Bakan Ömer Dinçer, valiligi ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularini cevaplandiran Bakan Dinçer, okul sütü projesinin bu yil da devam edecegini, buna özel okullarinda eklenecegini kaydetti.
Bakan Dirçer, "Süt dagitimi devam edecek. Ikinci yariyil haftada üç gün yapacagiz. Geçtigimiz seneki yaptigimiz uygulamalardan elde ettigimiz geri bildirimlerden hareketle karar verdik. Haftada bes gün biraz çok oldu gibi görüldü. Dolayisi ile bu yil haftada üç gün dagitacagiz.
Ama kapsamini genisleterek, sadece kamu okullarindaki çocuklarimiz degil ayni zamanda özel okullarimizdaki çocuklarimiza da dagitacagiz. Böylece kapsami daha genis ama haftada üç gün olmak üzere ikinci dönemden itibaren dagitmaya baslayacagiz" dedi.
Derslik sikintisinin yasanip yasnmadigina yönelik bir soruya ise Bakan Dinçer, "4+4+4 denildiginde tek bir seyden bahsedilmiyor. Derslikten bahsediyoruz. Müfredattan bahsetmis oluyoruz. Ögretmenlerden ve okullarin fiziki yapisindan bahsetmis oluyoruz. Türkiye'de 70 ilde bu konuda herhangi bir sorun yasamiyoruz. Bu konuda ufak tefek sorunlar olabilir.
Büyük illerde derslik sorunumuz var ancak bunu dogrudan dogruya 4+4+4 sistemi ile bagdastirmamaliyiz. Ondan öncede derslik sorunumuz vardi. Bunlari elimizden geldiginde hizli bir sekilde çözmeye çalisiyoruz. Kiralama yöntemiyle bunu hizli bir sekilde çözmeye çalisiyoruz. Öteki yillarda hiç olmadigi kadar 57 bin ögretmen aldik." diye konustu.
Dershanelerle ilgili bir çalismalarinin oldugunu açiklayan Dinçer, ayrintisi belli oldugu zaman açiklayacaklarini ifade etti.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284