Okullara Sertifikaları Törenle Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beslenme Dostu Okullar Programı” ve “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında `Beyaz Bayrak` ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle verildi.

Okullara Sertifikaları Törenle Verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen sertifika dağıtım törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun ve okul yöneticileri katıldı.

Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan “Beslenme Dostu Okullar Programı” ve “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında alınan “Beyaz Bayrak" ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarının sağlıklı eğitim öğretim ortamları bakımından önemine değindi.

Günümüz insanlarının yaşadığı en önemli sağlık sorunlardan birinin diyabet ve obezite olduğunu belirten İl Müdürü Çalışkan, “Sağlıklı beslenmenin ve sporun olmadığı toplumlarda diyabet ve obezite hastalıkları baş göstermektedir. İki Bakanlık arasında 2015 yılında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ve 2016 yılında imzalanan Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar sonunda Beyaz Bayrak Sertifika sahibi okul oranımız %80’e, Beslenme Dostu Okul Sertifika sahibi okul oranımız %41’e ulaşmıştır. Okul niteliğini artırmaya dönük çabaları sebebiyle sertifika alan okullarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Geleceğimiz olan nesillerin sağlıklı büyümeleri bakımından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu şekilde ortak proje ve çalışmalarda yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirten İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, eğitim öğretim çalışmalarına her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Program, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284