Okullarin AB Proje Çalismalari Romanya’da Devam Edecek

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde çalismalar yürüten Vali Ali Akan Ilkokulu ve Makbule Orman Ortaokulu Proje Ekipleri, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ederek Romanya’da yapilacak çalismalar öncesinde bilgilendirmelerde bulundular.

 Okullarin AB Proje Çalismalari Romanya’da Devam Edecek

Vali Ali Akan Ilkokulu Proje Ekibi“ Eco Ideas, Eco Citizens” isimli Comenius Okul Ortakliklari Projesi kapsaminda 7. yurt disi toplantisini gerçeklestirmek üzere 17-21 Mart 2014 tarihleri arasinda Romanya’da olacak. Proje için Polonya, Ispanya, Italya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen ekiplerle Romanya’da bulusulacak. Burada proje ortagi okulun belirledigi alanda hatira ormani olusturulacak. Böylelikle proje ekipleri kendi ülkelerinde yapilan çalismalari aktarma ve Romanya’da çevre ile ilgili yapilan çalismalari yerinde görme firsati elde etmis olacaklar.
AB proje çalismalari yürüten bir baska okul olan Makbule Orman Ortaokulu da ögretmen ve ögrencileriyle yürütmekte olduklari Comenius Projesi kapsaminda Romanya’nin Braila sehrine bes günlük çalisma ziyaretine gidiyor. Okul Müdürü Rahim Özkaya yaptigi açiklamada“ Ögretmen ve ögrencilerden olusan 8 kisilik heyetimiz, proje ortagi okulda proje ile ilgili yapilan çalismalari yerinde inceleyecegiz. Çalismalar kapsaminda dostluk ve kardeslik ormanina fidan dikecegiz. Kardes siniflarin çalismalarini görecegiz. Bundan sonra yapilacak çalismalari belirleyecek ve simdiye kadar yapilmis çalismalarin degerlendirmesini yapacagiz.” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, kültürümüzle, degerlerimizle bizi Avrupa’ya tanitacak olan okullarin sorumluluguna dikkat çekti. Sultanoglu, projeye emek veren okul idareci, ögretmen ve ögrencilerine basarilar dileyerek ziyaret dolayisiyla kendilerine tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284