Okuma Projesinin Çalismalari Basladi

Okuma kültürünü gelistirmek, etkili dil kullanimini saglamak amaciyla Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan okuma projesinin çalismalari basladi.

Okuma Projesinin Çalismalari Basladi

Il genelinde uygulanmasi planlanan proje toplantisi Ögretmenevi toplanti salonunda gerçeklestirildi. Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Sube Müdürleri, Egitim denetmeni, ortaögretim okullarindan edebiyat ögretmenleri ile temel egitim okullarindan Türkçe ve sinif ögretmenleri katildi.
Toplantida açiklamalarda bulunan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu; insan için en kolay ve en etkili ögrenme yolunun kitap okumak oldugunu belirterek kitap okuyan ve kendisine kitap okunan çocuklarin düsüncelerinin diger çocuklara göre daha zengin oldugunu ve iletisim kapasitesinin arttigini söyledi.
Sultanoglu, okuyan ve okudugunu anlayan ögrencilerin diger ögrencilere göre daha basarili olduguna dikkat çekti: “Kitapla yetisen ögrenciler basari dolu ve iyi yetismis olacaktir. Kitap okumanin sinav hazirligina da önemli katkisi vardir. Kitap okuyan ve okuduklarini çok iyi degerlendiren ögrenciler ister sayisal alanda olsun, ister sözel alanda olsun daha basarili olmaktadirlar.”
Ögrencilerin ve ailelerinin bilgisayar ve televizyon karsisinda daha az vakit geçirip okumaya daha fazla zaman ayirmalarini isteyen Sultanoglu: “Bilgisayarda oyun oynayarak, televizyon seyrederek büyüyen çocuklar gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanin sagladigi imkandan mahrum kalmaktadirlar. Karakter gelisimi, bilgiyi ve arastirmayi seven çocuklarin yetistirilmesi ile mümkün olur. Egitim sürecinde ögrencilere her seyi anlatmak mümkün olmayabilir. Çocuklarimizin kendilerini okuyarak yetistirmeleri gerekir. Iletisim zenginligi, düsünme ve muhakeme zenginliginin artirilmasi için kisiye çocukluktan itibaren kitap okuma aliskanliginin kazandirilmasi gerekmektedir. Kitap okuma aliskanligi olan çocuklarin egitim süreçleri de çok daha basarili olmaktadir. Kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetleri körelmektedir ve basarili bir iletisim kuramamaktadirlar.
Toplantida Kitap okuma aliskanliginin artirilmasi için uygulanacak etkinlikler ve nitelikli kitap seçimi ve yazma etkinlikleri degerlendirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284