Özel Okulda Devlet Bursuyla Okuma Imkâni Geliyor

Maddi imkânsizliklardan ötürü sikintida olan çaliskan ögrencilere müjdeli haber...

Özel Okulda Devlet Bursuyla Okuma Imkâni Geliyor

Onuncu Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer tarafindan veto edilen "Çaliskan ama yoksul ögrencilerin devlet bursuyla özel okulda okutulmasi formülü" raftan iniyor.
Tam 10 yil önce, 2003 yilinda dönemin Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik tarafindan hayata geçirilmek istenen özel okullarin bos kontenjanlarinda devlet bursuyla ögrenci okutma girisimi, dönemin Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer'den veto yemisti.
Bakanlik simdi yeniden bu formülü devreye sokuyor. Özellikle Anadolu'da basarili fakat maddi durumu yetersiz ögrenciler, devlet bursuyla özel okulda okutulacak. Bu sayede ögrenci garantisi alan dershaneler de 'özel okula dönüsme' sürecinde zorlanmayacak.
Milli Egitim Bakanligi dershanelerin dönüsümünü hizlandirmak için ise söz konusu egitim kurumlarina ögrenci basina destek verecek. Böylelikle dersleri iyi ögrencinin, özel okula gitmesi için tesvik edilecek.
Özel okul kriterleri de yumusatilarak daha çok dershanenin dönüsmesine imkân taninacak. Dershane ögretmenleri de özel okullarda hizmet verebilecek. Bunun mümkün olmamasi durumunda ögretmenler bakanlik kadrosuna alinacak.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284