Piri Reis İlkokulundan Bir Türkü, Bir Hikâye, Bir Sergi Gecesi

Piri Reis İlkokulunun öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında ‘Bir Türkü, Bir Hikâye, Bir Sergi Gecesi’ düzenledi.

Piri Reis İlkokulundan Bir Türkü, Bir Hikâye, Bir Sergi Gecesi

Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baysal, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Piri Reis İlkokulu Müdürü Süleyman Koçgürbüz düzenlenen programa ilişkin İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a bilgiler verdi. Süleyman Koçgürbüz, “Hazırlamış olduğumuz programda, birçok etkinlik ve kazanımı bir araya getirmeye çalıştık. En temel amacımız dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hastalığı nedeniyle uzun süre okula gidemeyen, sosyal ortamlardan, sosyal etkinliklerden uzak kalan, yalnızlaşıp içine kapanan çocuklarımızı yeniden sosyal ve kendine güvenen, kendini ifade edebilen bireyler olarak görmektir.” dedi.

Etkinlikler kapsamında İl Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin 4 yıl boyunca farklı resim teknikleriyle yapmış olduğu resimleri bir araya getirerek oluşturulan “Çocuk Gözünden Dünya” isimli resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek sergide yer alan resimler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Resim sergisinin ardından kültürümüzün özü olan türküleri Sınıf Öğretmeni Nuran Alcan’ın koro şefliğinde seslendiren minik öğrenciler geceye katılanların kulaklarının pasını silerken davetiler de türkülere eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Gecenin son bölümünde “Umutlarımız İçin Bir Fidan da Sen Dik” sloganıyla programa katılan konuklara Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle sedir fidanı ve karaçam tohumları dağıtıldı.

Birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284