Prof. Dr. Kemal Esengün Ile Kazim Karabekir Myo’da Kariyer Günleri Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda “Kariyer Günleri” düzenlendi.

Prof. Dr. Kemal Esengün Ile Kazim Karabekir Myo’da Kariyer Günleri Düzenlendi
Kazim Karabekir MYO ailesi, Kariyer Günlerinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün’ü konuk olarak agirladi. 3 Mayis 2012 Persembe günü gerçeklestirilen etkinlige Yüksekokulun akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Etkinlik öncesinde Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu müzik grubu, keyifli bir müzik dinletisi gerçeklestirdi.
Prof. Dr. Kemal Esengün, ögrencilere üniversite hayatinin katlanilabilir zorluklarindan ve ögrencilerin sorumluluklarindan bahsetti. Insanlarin ailelerine, topluma ve kendilerine karsi sorumluluklari oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Kemal Esengün, bu sorumluluklarinin farkinda olan bireylerin hayatta daima basarili olduklarini söyledi.
Ögrencilere “Mutlu yasamak istiyorsaniz kendinizle barisik yasamalisiniz. Mutlu ve basarili olmak sizin elinizde. Eger kendinizi basarili biri haline dönüstürürseniz ve özgüveniniz artarsa, hayata pozitif bakmaya baslarsiniz. Mutlu olmanin en güzel yolu, hayata pozitif bakmaktir.” diyen Esengün, mutlu bir insan olmak için de sevgi ve saygi dolu olmak gerektigini vurguladi.
Konya ve Karaman cografyasinin Mevlana ile Yunus Emre gibi önemli degerlerin hamuruyla yogrulmus topraklar oldugunu, Mevlana’da hosgörü ve sevginin var oldugunu belirten Esengün “Siz mezun oldugunuzda, bu sevgiyi ve hosgörüyü memleketinize de götürebilmelisiniz” diye konustu.
Prof. Dr. Kemal Esengün’ün, üniversite ve is hayatiyla ilgili önemli tavsiyelerini ögrenciler dikkatle dinledi. Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan etkinlik sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284