Prof. Dr. Kemal Esengün: “Üniversitemiz Kuruldugu Ilk Günden Beri Ögrenci Odakli Bir Sistem Benimsedi”

KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögrencileri ve Çalisanlari Memnuniyet Arastirmasini degerlendirdi. Esengün, ögrencilerin yarisindan fazlasinin üniversitelerinden memnun olmalarina sevindiklerini fakat sasirmadiklarini söyledi.

Prof. Dr. Kemal Esengün: “Üniversitemiz Kuruldugu Ilk Günden Beri Ögrenci Odakli Bir Sistem Benimsedi”

Amaçlarinin, hizmetlerinin paydasi konumunda bulunan ögrenci ve çalisanlarin üniversite tarafindan uygulanan faaliyetlere yönelik görüslerini ögrenmek oldugunu belirten Esengün, “Yeni kurulan üniversitemizde dört yilda gerçeklestirilen faaliyetlerimizin öncelikle ögrenci nezdinde ne kadar kabul gördügünü ögrenmek istedik.” dedi. 

Prof. Dr. Esengün, çalismanin alti aylik bir sürede gerçeklestirildigini ve maliyetinin 20 bin Türk Lirasi oldugunu bildirdi; arastirma kapsaminda yürütülen anket çalismasinin nesnel olmasi için titizlendiklerini ve bu nedenle de anketi kendileri yerine bagimsiz bir kurulusa yaptirdiklarini dile getirdi.
Ülkemizde yapilan çesitli memnuniyet arastirmalarini inceleyip literatür çalismasi yaptiktan sonra üniversiteye özgü konu basliklari belirlediklerini söyleyen Prof. Dr. Esengün “Üniversitemiz kuruldugu ilk günden beri ögrenci odakli bir sistem benimsedi. Yöneticiler olarak her türlü sorunda ögrencinin yaninda olduk. Bizler ögrencilerini evlatlari gibi gören üniversite yöneticileriyiz.” dedi.
Esengün, ögrencilerin konferans, konser gibi sosyal etkinliklerin eksikligine yönelik isteklerinin zaman içinde yerine getirilecegini vurgulayarak sözlerine söyle devam etti: ”Süphesiz yeni kurulan bir üniversitenin fiziki yapisinda bir takim eksiklikler olacaktir. Anketlerin yapildigi dönemde bu eksiklikler daha fazla idi. Su anda tekrar bir anket yapsak ögrencilerimizin yarisi degil büyük çogunlugu memnuniyetlerini dile getirecektir. Bu açidan çalismanin sonucu sevindiricidir.”
Esengün: “Biz ögrencisinden personeline kadar herkesi kendimizden bir parça olarak görüyoruz”
Prof. Dr. Esengün, üniversite personeline yönelik yapilan anketin sonuçlarini olumlu bulduklarini belirterek, çalisanlarin yüzde 90’inin Karaman disindan gelmelerine ragmen yüzde 65’lik bir kisminin kurumdan ayrilmayi düsünmemesini Karaman’in bereketli, üniversitenin huzurlu olmasina bagladi.
Esengün, üniversitede hata yapan personele ceza vermek yerine ödül yoluyla “çalisani kazanma” anlayisini yerlestirdiklerini belirtti. En temel varligin insan oldugu bilinciyle çalistiklarina deginen Esengün,“Biz ögrencisinden personeline kadar herkesi kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Yöneticiler olarak kendimizi onlarin yerine koyup empati kuruyoruz. Iyi niyet varsa insanlar her seyden memnun kalir.” dedi. 
Bu tarz memnuniyet arastirmalarinin kurumlarin karneleri seklinde görülmesi gerektigini söyleyen Esengün, “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak karnemizi basarili bulduk. Her dört yilda bir yapilacak bu tarz bir çalisma, üniversitemizin çalismalarini kiyaslamasi açisindan da önemli rol oynayacaktir. Temel nokta insana daha iyi hizmet verebilmektir.” seklinde konustu. 
Prof. Dr. Esengün, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projeleri Komisyonu tarafindan desteklenen arastirmanin, kurumsallasmanin göstergesi niteliginde oldugunu sözlerine ekledi. 
KMÜ Rektör Yardimcisi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Kemal Esengün, arastirmayi yapmalarinda kendilerine destek veren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’e ve çalismayi gerçeklestiren tüm arastirmacilara tesekkür ederek konusmasini noktaladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284