Proje Ortaklarından İl Müdürü Kurt’a Ziyaret

Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında İtalya, Portekiz ve Litvanya’dan gelen proje ortakları, İl Müdürü Abdurrahman Kurt’u ziyaret etti.

Proje Ortaklarından İl Müdürü Kurt’a Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki Eğitimde Girişimcilik Uygulamaları isimli projenin son hareketliliği ilimizde yapılan çalışma ve toplantılarla yürütülüyor. Bu kapsamda İtalya, Portekiz ve Litvanya’dan ilimize gelen proje ekipleri, İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt’a ziyaret gerçekleştirerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
01-05 Temmuz tarihleri arasında yapılacak çalışmalarla proje ortağı ülkelerden gelen meslek örgütü temsilcileri ve mesleki eğitim öğretmenleri, Karaman’da eğitim öğretim faaliyetleri yürüten mesleki ve teknik Anadolu liselerinde atölye çalışmalarına katılacak, inceleme ve değerlendirmelerin ardından proje yürütücüleriyle toplantılar gerçekleştirecek.
Proje ekiplerinin ilimize gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirten İl Müdürü Abdurrahman Kurt, mesleki eğitime yönelik Avrupa’da yürütülen çalışmaları takip etmek, sektör temsilcilerinin ve eğitimcilerin tecrübeleri ve imkânlarını tanımak bakımından projenin önemli olduğunu ifade etti. İl Müdürü Kurt yaptığı açıklama da “Projenin önceki hareketliliklerinde ilimizin mesleki ve teknik Anadolu liselerinde görev yapan eğitimciler, proje ortağı ülkelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerle gelişmeleri ve yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buldular. Ülkelerin güçlü yanlarını görerek deneyimleri paylaşma olanakları sağlayan bu proje, mesleki eğitimde öğrenim gören öğrencilere yönelik daha evvel gerçekleştirilen Eğitimim Türkiye'de, Stajım Avrupa'da isimli projenin de bir bakıma destekleyicisi niteliğinde. Bir yandan öğrencilerin mesleki eğitiminde Avrupa’yı görmeleri, bir yandan da eğitimcilerin imkân ve gelişmişlikleri paylaşımı noktasında projeyi önemli buluyoruz” dedi.
Ziyaret programı, İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt’un, Mesleki Eğitimde Girişimcilik Uygulamaları projesine katılan eğitimci ve meslek örgütü temsilcilerine sertifikalarını vermesinin ardından günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284