Rektör Adayı Karataş KGRT’yi Ziyaret Etti

26 Temmuz’da yapılacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan ilk isim olan Prof. Dr. Mehmet Karataş, kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Rektör Adayı Karataş KGRT’yi Ziyaret Etti
Karataş, geçtiğimiz gün gazetemizi de ziyaret ederek seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Karataş, “Üniversite, bilim üreten, araştırma yapan ve stabiliteyi sorgulayan hür fikrin ortam bulduğu bir mekandır. Ya da üniversite bu söylenilen olmalıdır. Bilimi ve teknolojiyi üretmek yerine aktarmak işlevini yapan fiili durum real anlamda adı ile bağdaşmıyor demektir. Bir toplumda üniversite ve bu işlevlerini yapmazsa ya da yapamazsa üniversal olma özelliğini kaybetmiş sayılır. Üniversitemizi daha başarılı kılmak amacıyla 26 Temmuz’da yapılacak Rektörlük seçimlerinde aday olmaya karar verdim. Üniversite senatosunun destekleri benim için çok önemlidir” dedi.
Karataş, birlikte çalıştığı Üniversite’nin akademik kadrosuna bir mektup gönderdiğini ve bu mektubunda “Üniversitemizde bu yıl içinde yapılacak olan Rektörlük seçimine Rektör adayı olarak katılma isteğimi, birlikte çalıştığım siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Üniversitemizde Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Yüksek Okul Müdürlüğü, Yönetim Kurulu üyelikleri, Senato üyeliği, BAP Başkanlığı, BEK Başkanlığı, MEYOK Koordinatörlüğü, ÖYP Koordinatörlüğü, Dekanlık ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttüm. Bu süreçte üniversitemizi yakından tanıdım ve çözüm üretme çalışmalarına katkı verdim. Şimdi de, vereceğiniz destek ve güç birliğiyle karar süreçlerini sizlerle birlikte yönetmeye adayım. Rektörlük görevi nasip olursa, adil, demokratik, dürüst, şeffaf, çalışanların özlük haklarını koruyan, kolay ulaşılabilir, önerilere ve eleştirilere açık, bunlardan yararlanmayı bilen, herkese eşit mesafede duran, üniversitenin işleyişinde özde demokratik anlayışla karar süreçlerini yöneten, tüm bileşenlerin katılımıyla kararların alınacağı bir ortam ve iklim oluşturan, üniversitenin temel biriminin bölüm, anabilim dalı olduğunu kabul eden, bilimsel eğitim, araştırma ve inovasyonu temel öncelikler arasında gören, uluslararasızlaşma politikalarını önemseyen, yurt içi ve yurt dışı paydaşlarla güçlü ilişkiler kuran, farklı düşüncelere hoşgörülü ve saygılı olan, akademik ve idari çalışanlarımız ile öğrencilerimizin mutluluğunu en önemli ölçütler arasında gören, üniversitemizin sorunlarını birlikte oluşturacağımız ortak akılla pratik bir şekilde çözen, aynı zamanda yenilikçi ve teknolojiler üreten bir yönetim anlayışıyla aşkla, şevkle çalışacağımı vurgulamak istiyorum. Değerli çalışma arkadaşlarım, şahsıma Rektörlük görevi tevdi edilirse, üniversitemiz paydaşları ile ekip anlayışı içerisinde çalışacağımı; özerkliği üniversiteyi yönetmenin temeli olarak göreceğimi, zamanımı, enerjimi ve bütün birikimimi üniversitemizin büyümesi için harcayacağımı, üniversitemizi ortak akılla yöneteceğimi tüm içtenliğimle taahhüt ediyorum. Destek olun, birlikte başaralım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284