Rektör Ak, “Karaman’ın Elması, Elmas Kadar Değerli”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 12 Nisan Pazartesi günü basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Ak, “Karaman’ın Elması, Elmas Kadar Değerli”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak toplantıda Karaman’ın değerleri olan Elma ve Yunus Emre’ye vurgu yaptı. Toplantıda elmanın Karaman’a has olduğunu bu zamana kadar bilmediğini ve elmanın elmas kadar değerli olduğunu dile getiren Rektör Ak, üniversitenin tematik alanlarından birini elma olarak belirlemek istediklerini şu sözlerle tamamladı: “Elma’dan Elmas’a” Temasıyla, ülkemizdeki elma üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Karaman’da elmanın tarımsal ve ekonomik değeri konusunda projeler geliştirmeyi ve bu alanda ihtisaslaşma sağlamayı amaçlıyoruz.”

Hepimiz Bir Olup Azimle Yunusu Karaman’a Özdeştirelim

2021 yılının UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olarak belirlendiğini söyleyen Rektör Namık Ak, sözlerine şöyle devam etti: “ Yunus Emre’nin diyarı Karaman’da bu yılın önemine de istinaden daha etkin faaliyetler yapmak, Yunus Emre’nin Karaman’la özdeşleşmesini sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda üniversitemizde Yunus Emre ile ilgili pek çok faaliyet planladık ve adım adım bunları hayata geçireceğiz. Bu konuda sizlerin de ilgisiyle Yunus Emre’yi Karaman’a yakışır bir şekilde özdeştirecez. “

Elimizde unumuz, yağımız, şekerimiz var ve bunu harmanlayarak  helva haline getirmek bizim elimizde diyen Rektör Ak, Yunus Emre ve Türkçe için üniversite olarak bir çok çalışmanın olduğunu söyledi. Ak, çalışmaların bir kısmını söyle sıraladı: “Yunus Emre Müzesi kurulması, , Yunus Emre ve Türkçeye ilişkin bilboard, şehir ekranı, araç giydirme gibi donatı çalışmaları yapmak, Yunus Emre Yerleşkesi isim ve tabela çalışmaları yapmak, yerleşkede Yunus Emre’ye ait şiirlerin, heykel, büst, rolyef ve kabartmaların yer aldığı düzenlemeler yaparak şehrimize Yunusu ve Türkçeyi benimsetmek istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284