Rektör Akgül, Külliye'de Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve beraberindeki heyet, ‘2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Rektör Akgül, Külliye'de Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra devlet protokolü, YÖK üyeleri, üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.

Akademik Yıl Açılış Töreninde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile üniversite senato üyeleri de yer aldı.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı görkemli tören Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi korosunun konseriyle başladı. Yüksek öğretimin tarihi ve gelişiminin anlatıldığı bir video gösteriminin izlenmesinin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi. 

“Yarın bugünden daha güçlü olacağız”

Yeni akademik yılın hayırlı olması dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk yüksek öğrenim sistemi bugün gerçekten çok ileri bir seviyede bulunuyor. Öncelikli sayısal bakımdan artık ülkemizin sınırlarını da aşan bir kapasiteye ulaştık. Ülkemizde faaliyet gösteren, 128 devlet, 72 vakıf üniversitesi ve 5 vakıf yüksek okulundan oluşan 205 yüksek öğrenim kurumunda 7 milyon 616 bin öğrenci bulunuyor. Diğer yandan öğretim üyesi ve görevlisi sayımız da 158 bini geçti. Ayrıca öğrencilerimizin barınma sorunlarını aşmak için açtığımız yurtların kapasitesi de 640 bini buldu. Üniversite öğrencisi ve üniversite mezunu çalışan sayısındaki artış bizim dünyadaki yerimizi güçlendirmektedir. Yarın bugünden daha güçlü olacağız. Buna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, yüksek öğretimin etkin, sağlıklı ve hızlı işlemesine imkan tanıdığını söyleyerek, "Yeni sistemin sunduğu imkanları yüksek öğretim için bir fırsata dönüştürerek, güçlü Türkiye hedefini daimi tekamül esaslı bir sistem geliştirerek desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, YÖK Üstün Başarı Ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284