Rektör Akgül, Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansına Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansına katıldı.

Rektör Akgül, Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansına Katıldı

Pandemi nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı. 
Gün boyu devam eden ve iki oturum şeklinde gerçekleşen konferansın birinci oturumunda "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Hakkaniyet ve İş Birliği Vizyonu" ele alındı. Moderatörlüğünü Gazeteci Meryem İlayda Atlas'ın yaptığı ilk oturuma Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan konuşmacı olarak katıldı. 
Moderatörlüğünü SETA Washington DC Araştırma Koordinatörü Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat'ın gerçekleştirdiği ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Hudson Institute Kıdemli Araştırmacı Mike Doran, Jamestown Foundation Başkanı Glen Howard ve SUNY Maritime College Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mark Meirowitz'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın ikinci oturumunda "Doğu Akdeniz'de Hakkaniyetli Bir İş Birliğinin Uluslararası Sisteme Etkileri" konusu irdelendi. 
Üniversite rektörlerinin ve çok sayıda davetlinin katıldığı çevrimiçi konferans, değerlendirmelerin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284