Rektör Akgül, Üniversite Personeli İle Vedalaştı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, devir teslim töreni öncesinde üniversite personeli ile vedalaştı.

Rektör Akgül, Üniversite Personeli İle Vedalaştı

Üniversitedeki dört yıllık görev süresi dolan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile rektörlüğü Prof. Dr. Namık Ak'a devredecek olan Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversitedeki akademik ve idari birimlerin temsilcileri ile bir araya gelerek kendilerinden helallik istedi. 
KMÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen vedalaşma programında Rektör Akgül’ün yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner de yer aldı. Öncelikle genel sekreter, daire başkanları ve idari birim temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Akgül, sonrasında fakülte ve yüksekokul sekreterleriyle, ardından ise Senato üyeleriyle buluştu. 
"Yönetim bir ekip işidir; başarı hepimizin başarısıdır" 
Rektör Akgül, vedalaşma programında yönetimin bir ekip işi olduğunu vurgulayarak bu süreçte çalışmalarını saygı, sevgi, anlayış çerçevesinde, disiplin içinde ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Rektör Akgül, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversitemizde dört yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz her türlü gelişmede her birinizin katkısı var. Çünkü yönetim bir ekip işidir ve bu başarı hepimizin başarısıdır. Göreve geldiğimiz ilk gün çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek üniversitemiz için bir yol haritası belirledik; en makul ve en doğru adımları atmak için gece gündüz demeden çalıştık. Yeni bölüm ve programlar açarken bunları asla niceliksel bir büyüme olsun diye değil, bilim adına ve belli hedefler doğrultusunda gerçekleştirdik. Akademik gelişime ve özellikle de lisansüstü eğitime ağırlık verdik. Yine bu süreçte sizlerden gelen, mevzuata uygun ve üniversitemizin yararına olan her türlü teklife hiç tereddütsüz onay verdik. Başta kurumsallaşma, uluslararasılaşma, kalite yönetim sistemi ve dijital dönüşüm olmak üzere birçok konuda ekip olarak başarılı işler yaptık. Ayrıca çok özel önem verdiğim Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizi açıp öğrenci ve öğretim elamanı alarak memleketimizin hizmetine sunduk. Konu insan sağlığı ve tedavi hizmetleri olduğu için bu benim en çok mutluluk duyduğum hususların başında gelmektedir. Üniversitemiz için ne yapmışsak ortak akılla ve paydaşlarımızın taleplerini dikkate alarak yaptık. Bu bağlamda tüm paydaşlarımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sanayici ve iş adamlarımıza da destekleri için müteşekkirim. Milletimizin bize emanet ettiği makama layık olmaya çalıştık ve devletimizin imkanlarını kullanırken elimizden gelen tüm hassasiyeti gösterdik. Ast-üst ilişkilerinde hakkaniyete önem verdik, insani değerler konusunda titiz davrandık ve huzuru önemsedik. Her birinizle uyum içerisinde bir dört yıl geçirdik. Sizlere ve üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde çalışan tüm personelimize şahsım ve KMÜ ailesi adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkınızı helal edin." 
Veda programında üniversitenin akademik ve idari birim temsilcileri de söz alarak Rektör Akgül'ün döneminde üniversitenin ciddi aşamalar kaydettiğini, kendisinin iyi niyetli ve barışçıl tutumunun üniversitedeki çalışmalara pozitif etki ettiğini ve güven iklimi oluşturduğunu ifade ettiler. Birim temsilcileri ayrıca "Desteğinizi her işimizde her zaman yanımızda hissettik." diyerek Rektör Akgül'e tüm KMÜ ailesi adına şükranlarını bildirdiler. 
Rektör Akgül'ün "Kapım bundan sonra da herkese sonuna kadar açıktır. Dilediğiniz her zaman çekinmeden şahsımı arayabilirsiniz." sözleriyle birlikte veda programı sona erdi. Ardından 
Rektör Akgül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner'e hizmetleri nedeniyle plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284