Rektör Akgül`den Üniversite Atölyelerine Yerinde İnceleme

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölyelerinde incelemede bulundu.

Rektör Akgül`den Üniversite Atölyelerine Yerinde İnceleme

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz'ın da eşlik ettiği ziyarette Rektör Akgül, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü ile Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü atölyelerini gezerek bölüm başkanlarından bilgi aldı. 
İlk olarak Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bekir Güney, Otomotiv Programı atölyesinde kurulu bulunan Motor Performans Dinamometre Test Cihazı ile atölyede montajı yapılmış olan diğer motorlar hakkında bilgi verdi; pandemi sürecinin bitmesiyle birlikte atölyede öğrencilerin katılımıyla seri motor montajının yapılabileceğini ifade etti. 
Ziyaretin ikinci ayağında ise Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü atölyesi gezildi. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Dilay, atölyede bulunan takım tezgâhlarının mevcut durumu ve atölye imkânları hakkında Rektör Akgül'e bilgi verdi. Atölyelerin Karaman sanayisinin kullanımına açık olduğunu ve firmaların ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim müfredatının sürekli güncellendiği belirten Dilay, öğrencilerin donanımlı bir şekilde yetiştirildiğini ve programdan mezun tüm öğrencilerin istihdam edildiğini söyledi. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak öğrencileri çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirmek için üniversitenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve öğrencisi olan tüm programlara her türlü altyapı desteğini verdiklerini söyleyen Rektör Akgül ise yüksekokul yönetimi ve öğretim elemanlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra yüksekokuldan ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284