Rektör Gökmen’den Rotterdam Erasmus Üniversitesi’ne Ziyaret

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, bir dizi ziyaret için geldigi Hollanda’da, Rotterdam Erasmus Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

Rektör Gökmen’den Rotterdam Erasmus Üniversitesi’ne Ziyaret

Hollanda BizBize Karaman Vakfi’nin davetlisi olarak Hollanda’ya gelen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ziyareti çerçevesinde Rotterdam Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.
Erasmus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Huib Pols ile üniversite dekanlarindan Ton van der Pijl, Joop Matthijsse ve Henry Greenfield tarafindan karsilanan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 100 yillik bir geçmisi bulunan Erasmus Üniversitesi hakkinda bilgiler aldi.
-100 YILLIK ÜNIVERSITE-
Erasmus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Huib Pols, Hollandali ünlü felsefist Erasmus’un adini alan üniversitenin ilk egitim ve ögretimine 1913 yilinda basladigini, üniversitelerinin 100 yillik bir geçmise sahip oldugunu belirtti. Rektörü Prof. Dr. Huib Pols, “Uluslararasi kimlige sahip üniversitemizde Ekonomi, tip, hukuk, sosyoloji, tarih, felsefe, psikoloji, kamu yönetimi vs. fakültelerimiz var. Çok degisik uluslardan ögrenciler üniversitemizde egitim görmektedir. Master, Bachelor programlari Ingilizce olarak veriliyor. Üniversite olarak Rotterdam toplumuyla içiçeyiz. Üniversitemizin degisik bölümlerinde okuyan çok sayida Türk ögrencilerimiz var. Hatta onlarin kurdugu Mozaik adinda Türk Ögrenci dernegi var.Üniversitemizde yaklasik 23 bin ögrenci var ve bunlarin 3 bin 500 kadari yabanci kökenli. Ünüversitemize ziyarette bulunan KMÜ Rektörü ve heyete tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.
2007 senesinde kurulan ve 6 yillik bir mazisi oldugunu belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 100 yillik bir tecrübeye sahip Erasmus Üniversitesi’ne ziyarette bulunmaktan son derece memnuniyet duydugunu ifade etti.
-ÜNIVERSITE KURMAK KOLAY, ÜNIVERSITE OLMAK ZOR-
Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Hollanda’nin ve Avrupa’nin köklü üniversitelerinden Erasmus’un uluslararasi bir kimlige sahip oldugunu biliyoruz. Erasmus’un yapisini ve ders metodlarini yerinde görmek adina gerçeklestirdigimiz bu ziyaretten memnun ayriliyorum. Karsilikli ögrenci degisimi konusunda isbirligi yapmak istiyoruz. KMÜ olarak Hollanda’dan ögrenci kabulu yapiyoruz. Bugün bize rektör ile beraber mihmandarlik yapan Erasmus’ta egitim gören Türk ögrencilerle gurur duydum. Üniversite kurmak kolay ancak üniversite olmak zor. Biz bu zoru basarmaya çalisiyoruz. Erasmus ve KMÜ’nun ortak yönü; her 2 üniversite de adini sahislardan almasi, Erasmus ve Karamanoglu Mehmetbey.” dedi.
Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Rotteterdam Feijenoord Eski Belediye Baskan Yardimcisi Turan Yazir, Hollanda BizBize Karaman Vakfi yönetiminin de hazir bulundugu ziyaret karsilikli hediyelesmeyle son buldu.
Öte yandan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve beraberindeki heyet daha sonra Rotterdam’da kurulu olan Avrupa Islam Üniversitesi (IUE) ile Rotterdam Islam Üniversitesi (IUR)’ye de ziyarette bulundu. IUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapili ve IUR Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz üniversiteler hakkinda bilgi verdiler.
Mehmet Ali Topcu – ROTTERDAM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284