Romanyali Egitim Heyeti Karaman’da

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü’nün Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda hazirladigi Comenius Regio Projesi kapsaminda, Romanya’nin Botosani eyaletinden gelen egitim heyeti Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’i makaminda ziyaret etti.

Romanyali Egitim Heyeti Karaman’da

10 Eylül 2011 Pazartesi günü saat:16.00’da gerçeklesen ziyaret ilk olarak valilik toplanti salonunda misafir heyete proje hakkinda bilgi verilmesi ile basladi. Sube Müdürü Mehmet Akif Duman “Il Milli Egitim Müdürlügü olarak hazirladigimiz bu projede Romanya’nin Botosani eyaletinde egitim reformlarini yürütmekten ve ögretmenlerin hizmet içi egitimlerinden sorumlu olan Casa Corpuli Didactici ile Ingilizce Ögretiminde Yenilikçi Yaklasimlar adli bir proje yürütüyoruz. Misafirlerimiz 10-13 Ekim tarihleri arasinda çesitli egitim kurumlarimizda incelemelerde bulunacaktir.” dedi.

Romanyali Egitim Heyeti Baskani Ada Alexandrina Macove ise konusmasinda “Projemiz kapsaminda üçüncü toplantimizi Karaman’da gerçeklestiriyoruz. Ekibimizde Casa Corpului Didactic’ten 1 Bas Müfettis, 13 Yönetici ve Ögretmen olmak üzere 14 kisi bulunmaktadir. Iki yil sürecek projemiz çerçevesinde Ingilizce Ögretim Yöntemlerinin gelistirilmesi için çesitli faaliyetler gerçeklestirecegiz. Projemiz kapsaminda Romanya ve Türk Egitim Sistemlerini yakindan inceleyerek, Ingilizce ögretimindeki tecrübelerimizi karsilikli olarak paylasacagiz. Ingilizce ögretimindeki sorunlarin karsilikli olarak çözülebilmesi için isbirligi yapacagiz.” Bizleri kabul ettigi için Sayin Valimiz Süleyman Kahraman’a çok tesekkür ediyoruz .”dedi.

Vali Kahraman ise; Romanyali misafirlere “ilimize ve ülkemize hos geldiniz” diyerek: “Biz sizin ülkenizde kendimizi yabanci hissetmedik. Sizlerin de kendinizi yabanci hissetmemeniz için elimizden gelen konukseverligi gösterecegiz. Sizler Romanya ile ülkemiz arasinda kültür elçilerisiniz. Bu proje hem egitim alaninda hem de kültürel anlamda büyük bir önem tasimaktadir.”dedi.

 

Heyet Baskani Ada Alexandrina Macove tarafindan seref defterinin imzalanmasinin ardindan Vali Kahraman heyeti makaminda misafir etti. Sohbet ortaminda devam eden ziyaret, Vali Kahraman’in misafir heyetle birlikte valilik birimlerini gezmesiyle son buldu.

Romanya'dan gelen heyete 10 Ekim 2011 tarihinde kendileri için tertip edilen yemek sonrasinda kültürümüz olan nargile ve çigköfte ikraminin yapildigi bilgi edinildi. Heyetin 11 Ekim 2011 Sali günü Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman tarafindan onurlarina verilecek olan aksam yemegine katilacagi ve gün içerisinde okullarda incelemelerde bulunacagi ögrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284