Sabiha Gökçen Ortaokulu`ndan “Dosta Selam” Projesi

Karaman Sabiha Gökçen Ortaokulu Kütüphanecilik Kulübü ögrencileri uygulamaya koyduklari projeyle uzaktaki dostlarini sevindirdi.

Sabiha Gökçen Ortaokulu`ndan “Dosta Selam” Projesi

Ögrencileri hazirladiklari “Uzaktaki Dostuna Bir Kitapla Selam Gönder” adli projeyle topladiklari kitaplari merkeze bagli Lale Köyü Ilkögretim Okulu'nda okuyan ögrencilere verdi. Kasim ayinin ikinci haftasinin Dünya Çocuk Kitaplari Haftasi olmasi münasebetiyle Lale Köyü'ne bir ziyaret gerçeklestiren ögrenciler, hem hazirladiklari kitaplari takdim etti, hem de uzaktan yeni dostlar edindiler. Okul Müdürü Mustafa Dogan ögrencilerde yardimlasma duygusunu gelistirme adina bu tip faaliyetlerin önemli olduguna vurgu yapti. Dogan, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Yardimlasma duygusunun gelismesi ve yayilmasi adina bu tip faaliyetleri daha önce de gerçeklestirdik ve bundan sonra gerçeklestirme konusunda her zaman destek olacagiz. Bu projeyi gerçeklestiren okulumuz Kütüphanecilik kulübü rehber ögretmeni Gönül Akkus ögretmenimize ve projeyi gerçeklestiren duyarli ögrencilerimize de okulumuz adina tesekkür ediyoruz" dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’da yaptigi açiklamada, “Düsünen, fikir üreten, düsündügünü ifade edebilen kisilerin sayisinin artmasi için çocukluk çaginda kitap okuma aliskanliginin kazandirilmasi gerekmektedir. Okuma aliskanligi olmayan çocuklar, basarili olmada zorlanmaktadir. Bundan dolayi kitap okumanin insan hayatinda önemi çok büyüktür. Çocuklarimizin, gelecegin aydin bireyleri olmasi için Ilimizde ögrencilerimizin kitap okumasina önem vermekteyiz. Uzaktaki dostlarina kitap hediye ederek, böyle anlamli bir kampanya baslattiklari için Sabiha Gökçen Ortaokulu idareci, ögretmen ve ögrencilerine tesekkür ediyor çalismalarinda basarilar diliyorum" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284