Selamlastilar

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi, ögrencilerinin mesleki alanda daha iyi yetismelerini, ögrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüstürebilmelerini saglamak amaciyla etkinliklerine devam ediyor.

Selamlastilar
Etkinlik amaçlari arasinda ayrica; Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünce 2012-2013 egitim-ögretim yilinda ilimiz genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan ögrencilerimize temel insani degerleri kazandirmak amaciyla uygulanmakta olan, “Egitimde Degerler Egitimi Projesi” de yer aliyor.
Degerler Egitimi Projesinin OCAK ayi konusu olan SELAMLASMA’ nin temel alindigi etkinlikler çerçevesinde okul pansiyonu ögrencileri arasinda selam ve selamlasma degerinin kaynagini olusturan Kuran-i Kerim´i güzel okuma yarismasi düzenlendi.
Okul konferans salonunda düzenlenene yarismaya Ensar Vakfi Karaman Sube Baskani, Okul Aile Birligi Yönetim Kurulu, Karaman Imam-Hatip lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi Baskani, Okul Koruma Dernegi Baskani, Din Görevlileri Dernegi Baskani, Okulu Idarecileri ögretmenler ve ögrenciler katildi. Büyük begeniyle takip edilen yarisma dinleyicilerden tam not aldi. Yarisma sonucunda ögrencilere ödüller verildi. Daha sonra KAIMDER Baskani Sirri Fuat ATES tarafindan katilimcilara “SELAMLASMA” konusunda kisa bir konferans verildi. Program geceye katilan konuklara verilen ikramla sona erdi.
Ayrica Cuma programlarinin son duragi Yollarbasi Kasabasi oldu. Okul Müdürü Mehmet Yalvaç, Meslek Dersi Ögretmeni Ramazan Demirci ve Ahmet Kara ile 12 ögrenciden olusan ekibin katildigi etkinlikte Kur’an-i Kerim, Mevlid-i Serif, ilahiler ve siirler Imam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü ögrencileri tarafindan okundu. Cemaate Selamlasmanin Islam dinindeki önemi, selamlasmanin kardesligin ve barisin tesisine etkileri konusunda on birinci sinif ögrencisi Murat Tunç tarafindan kisa bir vaaz sunumu gerçeklestirildi. Cuma namazi da ögrenciler tarafindan kildirildi. Gösterdikleri yakin ilgiden dolayi Kasaba halkina ve Yollarbasi Belediye Baskani Mehmet Sariüzüm’ e ekip tarafindan tesekkür edildi. Kasaba halki da bu tür etkinliklerin yapilmasindan memnun olduklarini, daha sik yapilmasini beklediklerini ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284