Sene Sonu Okul Müdürleri Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Il Millî Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, merkez ve merkeze bagli okul ve kurumlarin müdürleri ile Valilik Toplanti Salonunda biraya gelerek 2012-2013 egitim-ögretim yilina iliskin degerlendirmelerde bulundu; yeni egitim yilindaki hedeflerini anlatti.

Sene Sonu Okul Müdürleri Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Toplanti Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda Egitim Denetmenleri Baskani A.Saim Durgun, Milli Egitim Müdür Yardimcisi, Milli Egitim Sube Müdürleri ve il merkezindeki okul müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasina tüm egitim çalisanlarina yaptiklari çalismalardan ve gösterdikleri fedakarliklardan dolayi tesekkür ederek basladi.
Sultanoglu konusmasinin devaminda "Basarili bir egitim ögretim dönemi geçirdik. Bu basari bulundugumuz noktayi yeterli gördügümüz anlamina gelmez. Basari varis noktasi olmayan bir yolculuktur. Nerede olursak olalim elimizdekilerle yapabilecegimizin en iyisini yapmaliyiz. Basarida esas olan kendimizi, okulumuzu bulundugumuz konumdan daha ileriye tasimaktir.” seklinde konustu.
Okul müdürlerinin kendilerini gelistirmelerini isteyen Sultanoglu: “Okul müdürlerimiz çalisma alanlarinda farkliliklar ortaya koymali. Bir yönetici göreve basladiginda o kurumda fark hissedilmeli. Rutin isleyisi devam ettirmek yeterli degildir. Yönetici çalistigi yere bir deger katmali, orayi gelistirmeli. Tabi bu gelismeleri saglayabilmesi için yöneticinin kendini iyi yetistirmis ve yeni gelismeleri takip ediyor olmasi gerekir. Ilimiz egitim liderleri olan okul müdürlerimiz ögretmenlerimize, ögrencilerimize yol gösterici olmali.” dedi.
Sultanoglu konusmasinda hiçbir ögrencinin feda edilemeyecegini belirterek; “Her ögrenci bizim için degerlidir, feda edilemez. Ögrencilerimizi bir pazil gibi düsünelim. Her bir parçanin ayri bir önemi ve yeri vardir. Ögrencilerin kendini tanimasi, yeteneklerini kesfetmesi bu yeteneklerini hayatinda dogru ve faydali bir sekilde kullanmasini saglamaliyiz. Onlari toplumsal ve evrensel degerlerle donanmis ve bu degerleri yasam biçimi haline getirmis bireyler olarak yetistirmeye önem vermeliyiz.” dedi.
Gelecek yil yapilacak olan projeler hakkinda bilgi veren Sultanoglu; Önceki yillarda yapilmis olan kitap okuma çalismalarini gelecek yil daha da gelistirip etkili bir kitap okuma projesi olarak il genelinde uygulayacaklarini bildirdi.
Tercih döneminin yaklastigini belirten Sultanoglu; Ögrencilerin rehber ögretmenlerine danisarak tercihte bulunmalarinin faydali olacagini, bu konuda Rehberlik Arastirma Merkezinden de yardin alabileceklerini belirtti.
Toplantida 2012-2013 egitim ögretim döneminin verileri degerlendirildi. Daha sonra okullarin sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri, projeler, okullarda çikarilan dergi, gazete sayisi, okunan kitap sayisi, SBS ve LYS’de akademik basari, brans bazinda ögretmenlerin basarilarina yönelik hedefler belirlendi.
Toplanti okul müdürlerinin görüs ve önerilerinin degerlendirilmesinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284