Sultanoglu: “Ahlakî Degerler Konusunda Farkindalik Olusturmaliyiz”

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Degerler Olimpiyatinda derece alan ögrencileri kabul ederek tesekkür plaketi sundu.

Sultanoglu: “Ahlakî Degerler Konusunda Farkindalik Olusturmaliyiz”

Milli Egitim Bakanligi ve Ensar Vakfi Degerler Egitimi Merkezi is birligi ile Türkiye genelinde gerçeklestirilen Degerler Olimpiyatinda, Adalet temasina bagli olarak “Dogruluk, Ahde Vefa, Güven, Merhamet ve Paylasma” konularinda; siir, hikaye, kisa film, resim, karikatür ve deger kategorilerinde eserler yer aldi. Bu alanlarda il birincisi olan ögrencilerle, paylasim degerinde Türkiye finalinde 3. olan Sena Öner isimli ögrencimiz ve okul müdürleri, Sultanoglu’nu ziyaret etti.
Ögrencilere plaketlerin verildigi programda Sultanoglu, “Olimpiyatlarda islenen degerler, bizi biz yapan degerlerimizdir. Bu nedenle organizasyonu tertip eden Ensar Vakfi’na tesekkür ediyorum. Iyiligi yayginlastirmayi emreden, paylasimi esas alan bir dinin mensuplariyiz. Ahlakî degerler konusunda farkindalik olusturmaliyiz. Insani degerlerden uzak, sadece bilimsellik üzerine yetismis bir nesil, eksik bir nesildir. Mesleginde iyi yetismis bir doktor, organ mafyasina liderlik edebiliyorsa bazi seyleri sorgulamaliyiz. Onun için ögrencilerimizin, ögrettigimiz dogrulari içsellestirerek davranisa dönüstürmelerini saglamaliyiz. Iyi ögrenilmis fakat uygulanmayan bilgi degersizdir.” dedi.
Eserleriyle yarismaya katilan ögrencilerle sohbet eden Il Müdürü Sultanoglu, bu degerlerin tüm dünyaya yayilmasi için ögrencilerin kendilerini gelistirerek, eserleriyle sinirlarimiz ötesini hedeflemelerini tavsiye etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284