Sultanoglu: “Basarinin Saglanmasi Için Anahtar Kelime Iletisimdir”

Ilimizdeki egitim ögretim hazirliklari ile ilgili çalismalarin degerlendirildigi 2015 – 2016 Egitim Ögretim Dönemi Sene Basi Müdürler Toplantisi, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri ile ilimiz merkezinde görev yapan tüm okul ve kurum müdürlerinin katilimiyla Güzel Sanatlar Lisesi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Sultanoglu: “Basarinin Saglanmasi Için Anahtar Kelime Iletisimdir”

2015-2016 egitim ögretim yili tüm egitim camiasina hayirli olsun diyerek toplantinin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinin devaminda: “Ögrencilerimizin akademik basarilari önemli ancak onlari sadece akademik olarak degil, ayrica sosyal kültürel anlamda da gelismesine yardimci olmayiz. Ögrencilerimizin yeteneklerini ortaya çikaracak yer okuldur. Sosyal ve kültürel alanda ögrencilerimizi Türkiye’deki akranlari ile degil dünyadaki akranlari ile karsilastirmaliyiz” dedi.
Okullarin donanim ve fiziki durumlarinin çok iyi bir seviyeye ulastirildigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ögrencilerin daha iyi fiziki sartlarda egitim görmeleri için okullarda tatil boyunca yapim, onarim ve tadilat çalismalari devam ettigini, okul onarimlari için 13 milyon 700 bin liralik harcama yapildigini ifade etti.
Basarinin saglanmasi için anahtar kelimenin iletisim oldugunu vurgulayan Sultanoglu: “Burada bulunmamizin nedeni Karaman’daki egitim kalitesinin seviyesini artirmaktir. Egitimde basariyi yakalamanin anahtar kelimesi ise iletisimdir. Siz idareciler olarak ögretmenleriniz, ögrenciler, veliler ve tüm paydaslarla ne kadar iyi bir iletisim kurarsaniz o denli okullarinizda basariyi yakalayabilirsiniz” dedi.
Okullarda bu yil yine sosyal kültürel faaliyetlerin devam edeceginin altini çizen Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu: “Sosyal kültürel faaliyetlerimiz geçen yil oldugu gibi yine bu yilda devam edecek. Sizden ricam simdiden ögrencilerimizi proje yarismalarina katilma konusunda tesvik etmenizdir. Özellikle sosyal sorumluluk, Bu Benim Eserim, TÜBITAK Projeleri için ögrencilerinize destek olun” diye konustu.
Okullarda idarecilerin yasanilan problemler karsisinda çözüm odakli çalismasinin önemini dile getiren Sultanoglu: “Okullarimizda en yetkili kisiler sizsiniz. Bu anlamda okul içerisinde yasadiginiz sorunlar karsinda çözüm odakli çalismaya gayret ediniz” dedi.
Toplantida, 2014-2015 egitim ögretim döneminin degerlendirilmesinin ardindan 2015-2016 egitim ögretim yilina dair yapilan hazirliklar ele alindi. Bu kapsamda; fiziksel sartlarin iyilestirilmesi, yönetici ve ögretmen durumlari, kitap dagitimi, egitim ögretime dair yapilacak çalismalar ve projeler hakkinda bilgilendirmeler yapilarak görüs alisverisinde bulunuldu.
Dilek ve temennilerin ardindan toplantiya son verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284