Sultanoglu: `Daha Fazla Matematik Sorusu Yapan Degil, Daha Sefkatli Olan Ögretmen Olmali.`

Ilimiz lise okul meclisi temsilcileriyle, ögrencilerin öneri, istek ve beklentilerinin degerlendirildigi toplanti Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Sultanoglu: `Daha Fazla Matematik Sorusu Yapan Degil, Daha Sefkatli Olan Ögretmen Olmali.`

Toplantida, ögrencilerin yetenek ve bireysel farkliliklarinin öne çikarildigi çalismalar; sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, projeler ve üniversite sinavi konulari degerlendirildi.
Ögretmenevinde yapilan kahvaltinin ardindan okul meclisi temsilcisi ögrencilerin, okullardaki egitim ve ögretim faaliyetleriyle ilgili görüs ve isteklerin degerlendirildigi toplantiya geçildi.
Toplantida, Il Müdürü Asim Sultanoglu: “Sizler arkadaslarinizin destegiyle okullarinizi temsil etmek için görev almis, seçilmis gençlersiniz. Seçilmis olmak, sizin gücünüzü ve özgüveninizi artiriyor. Okulu temsil etmek size ciddi sorumluluklar yüklemektedir. Sizler akademik basarinin yaninda, evrensel insani degerlerle milli degerlerimizi bütünlestirerek küresel rekabette farkliliginizi ortaya koyabilecek “Altin Nesil” i olusturuyorsunuz.” dedi.
Geçmisimizdeki gibi dünyada söz sahibi olacak nesiller yetistirmeyi hedeflediklerini ifade eden Sultanoglu, hangi is yapilirsa yapilsin, en iyisi olma sorumlulugu ile hareket etmenin önemini vurguladi. Il Müdürü, ögrencilerden Tübitak, Edep ve Okuma Zamani projelerine katilimin artirilmasini isteyerek her alanda kendini, sehrini, ülkesini temsil edebilen bir kusak yetistirmenin en önemli hedeflerden biri oldugunu söyledi.
Fatih Anadolu Lisesi Temsilcisi Seyda Aras’in sinav sistemine iliskin olarak “Ben duygusal, sabirli bir yapida oldugum için zihinsel engelliler ögretmeni olmak istiyorum. Fakat matematik bilmezsem bu meslegi yapamiyorum. Daha fazla matematik sorusu yapan degil; daha sefkatli olan zihinsel engelliler ögretmeni olabilmeli. En güzel yillarimi sinav hipodromunda kosturarak geçirmek istemiyorum.” sözleri üzerine Il Müdürü Sultanoglu: “Hayat sadece test çözmekten ibaret degildir. Kisisel farkliliklarinizi ve zenginliklerinizi kesfederek mutlu edecek hayati yasamaniz için Bakanligimiz çalismalar yürütüyor. Ileriki yillarda kisisel beceri ve ilgi alanlarina yönelik uygulamalarla bu tür sorunlarin yasanmamasi hedefleniyor.” dedi.
Milli Egitim Müdürü’nün konusmasinin ardindan tek tek söz alan okul temsilcileri, okullari ve ögrenciler ile ilgili öneri ve isteklerini bildirdiler. Okullarinin fiziki ihtiyaçlari ve egitim problemleriyle ilgili ögrencilerin isteklerinin yer aldigi konusmalarda yöneltilen sorulari, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun cevaplandirdigi toplanti; ögrencilerin sorun, istek ve önerileri ile ilgili anket uygulamasi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284