Sultanoglu, “Egitimdeki Temel Amacimiz Iyi Ve Ahlakli Insani Yetistirmektir”

Rehberlik ve Arastirma Merkezi ile Türkiye Aile Sagligi ve Planlamasi Vakfi (TAPV) tarafindan Rehber Ögretmenlere yönelik “Cinsellik Egitimi ve Danismanligi” Egitim Çalistayi basladi.

Sultanoglu, “Egitimdeki Temel Amacimiz Iyi Ve Ahlakli Insani Yetistirmektir”

Demosan Otelde gerçeklesen çalistaya Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Sube Müdürleri, yöneticiler ve rehber ögretmenleri katildi.
Çalistayda konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, saglikli bir toplumun yetismesi için ülkemizin hatta dünyanin ihtiyacinin iyi ve ahlakli insanlar oldugunu belirtti. Sultanoglu, “Yöneticiler ve ögretmenler olarak temel amacimiz iyi ve ahlakli kisiler yetistirmektir. Biz bu kavramlari idareciler ve ögretmenler olarak es geçersek bir yaniyla yetismis bir yaniyla akademik egitimini tamamlamis fakat bir yaniyla da eksik yetisen meslekleri yapan bireylerle karsilasiriz” diye konustu.
Ögretmenlerin sadece derslere bagli olarak ögrencilerin degerlendirilmemesi gerektiginin altini çizen Il Müdürü Sultanoglu, “Bizler dört tane matematik sorusunu eksik çözmüs bir ögrenciyi itelersek, ötelersek ve çocugun velisi geldiginde senin çocugundan adam olmaz cümlesini kurarsak o ögrenciyi kaybederiz” dedi.
Toplumumuzda kutsal meslekler algisinin olustugunu belirten Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, bu alginin kirilmasi gerektigini ifade ederek “Bu ülkede meslegini iyi icra eden bir doktorun, iyi bir mühendisin ya da iyi bir avukatin yaninda isini iyi yapan bir firinciya yada tamirciye de ihtiyaci vardir” dedi.
Saglikli ve bilinçli bireylerin yetismesinde bu çalistayin önemli oldugunu vurgulayan Il Müdürü Asim Sultanoglu, “Rehberlik ve Arastirma Merkezi ile Türkiye Aile Sagligi ve Planlamasi Vakfi ortaklasa düzenlenen ve üç gün sürecek olan bu çalistayin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284