Sultanoglu: En Büyük Hedefimiz Dünya Vatandasi Yetistirmektir

Ilimiz egitim ögretim faaliyetleri yariyil degerlendirmesinin yapildigi Ilçe Milli Egitim Müdürler Toplantisi, Il Milli Egitimi Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Sultanoglu: En Büyük Hedefimiz Dünya Vatandasi Yetistirmektir

Egitim ögretim ve yönetim faaliyetleri degerlendirmelerinin yapildigi, yürütülen projeler ve 2. dönem hazirliklarinin görüsüldügü toplantiya Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri katildi.
Il Milli Egitim Müdürlügünde yapilan toplantida, il genelindeki Merkezi Sistem Ortak Sinavlarinda sorunsuz bir sinav gerçeklestirildigi, ikinci dönemde de ayni sekilde sinavlarin gerçeklestirilmesi için hazirliklarin yapilacagi belirtildi. Ilimizde okuma kültürünü gelistirmek amaciyla hazirlanan “Okuma Zamani” projesiyle kitap okuma aliskanligina katki saglandigi dile getirildi. Ayrica TÜBITAK, Okullar Hayat Olsun, Bu Benim Eserim, Okul Sütü projeleri ile ilgili degerlendirmelerde bulunuldu.
Birlestirilmis sinif uygulamasiyla ögrencilerin dörtte bir egitim aldigini ifade eden Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu toplantida, “Önümüzdeki yil birlestirilmis sinif uygulamasini bitirmeyi hedefliyoruz. Bu yil bazi okullarda bu uygulamayi bitirdik. Artik oradaki ögrencilerimiz müstakil siniflarda tam olarak egitim görüyorlar.” dedi.
Sultanoglu konusmasinin devaminda “Çocuklarimizin merak duygusunu ve düsünme yeteneklerini gelistirmeliyiz. Yoksa kabugunu kiramayan, üretme cesareti bulamamis, taklitçi, ezberci bir nesil meydana getiririz. Daha donanimli, daha bilgili egitilmis nesiller hedefliyoruz. En büyük hedefimiz her alanda üretkenligi yakalamis dünya vatandasi yetistirmektir. Bunlar da sosyal etkinliklerle, üretime zemin hazirlayan projelerle mümkün olacaktir. Yetenekleri köreltilmeden gelistirilmis çocuklar ülkemize saglam bir gelecek sunacaklar.” seklinde konustu.
Ilçelerin egitim ögretim faaliyetleri hakkinda yapilan degerlendirmelerle toplanti son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284