Sultanoglu Ingiltere’ye Gidiyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Leonardo Da Vinci Partnership Projesi kapsaminda Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Enable” adli proje kapsaminda 8 kisilik Egitim Heyeti Ingiltere’ye gidiyor

 Sultanoglu Ingiltere’ye Gidiyor

 

 
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “2011 Yili Teklif Çagrisi döneminde Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan LDV Partnership projemiz kapsaminda 8 kisilik bir ekiple 11–17 Mayis 2013 tarihleri arasinda Ingiltere’ye gidecegiz. Engelli Bireylerin Istihdami (Enable) adli projemiz ile engellilerin kendilerini toplumun bir parçasi olarak hissetmelerini saglamayi ve engelli bireylerin mesleki egitim imkânlarinin artirilmasina katkida bulunarak çalisan engelli sayisinin artirilmasini amaçlamaktayiz. Orada bulundugumuz süre içerisinde, projenin ortak ülkeleri arasinda engelli bireylerin mesleki egitim ve istihdami konularindaki bilgi, tecrübe ve iyi uygulamalarinin karsilikli olarak paylasilmasini gerçeklestirecegiz” dedi.
Avrupa Birligi ülkelerinin egitim sistemlerini, egitim kurumlarini inceleyeceklerini belirten Sultanoglu, “Engellilere yönelik egitim ve meslek edindirme uygulamalarini, egitimin kalitesini arttirmak için gelisen teknolojilerden nasil yararlanildigini, ülkemizdeki engelliler egitimi uygulamalari ile karsilastirmayi ve eksikliklerin karsilikli olarak giderilmesini hedefliyoruz. Ingiltere’den dönüsümümüzde ise ilimizdeki engellilerin egitim imkânlarinin artirilmasi ve güçlendirilmesi, is sahalarinin genisletilmesi amaciyla orada edindigimiz bilgi ve tecrübeleri,  okullarimizdaki idareci ve ögretmenlerimiz, Karaman’daki is adamlarimiz ile paylasarak Avrupa Birligi ülkelerinin engelli bireyler ile ilgili iyi uygulamalarini kendi kurumlarimiza aktarmayi amaçliyoruz. Ayrica, projemiz araciligiyla Milli Egitim Müdürlügümüzün, Karaman ilinin ve dolayisiyla ülkemizin Avrupa ile olan uyumuna katkida bulunacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284