Sultanoglu: “Ögrencilerin Bireysel Yetenekleri Dikkate Alinmali.”

Il Merkezindeki okul ve egitim kurumlarinin faaliyetlerinin degerlendirildigi Müdürler Toplantisi yapildi. Anadolu Imam Hatip Lisesi salonunda gerçeklestirilen toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, sube müdürleri, okul ve kurum müdürleri katildi.

 Sultanoglu: “Ögrencilerin Bireysel Yetenekleri Dikkate Alinmali.”

Toplanti öncesi selamlama konusmasi yapan Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, egitimin asayis olaylarindaki etkisine deginerek, egitilmis bireylerden olusan toplumun mutlu ve huzurlu bir hayat sürecegini ifade etti. Sahne, egitim için üzerlerine düsen görevleri her zaman yerine getirmeye hazir olduklarini söyledi. Asayis Sube Müdürü Tayyar Sahin de Güvenli Egitim Ortami konusunda katilimcilara bilgi verdi.
Emniyet yetkililerinin konusmasinin ardindan toplantiya geçildi. Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Emniyet Müdürü’ne ve yetkililere kendilerine verdikleri destekten dolayi tesekkür etti. Sultanoglu sözlerinin devaminda egitimde akademik basari öncelik haline getirilirse sosyal yönü gelismeyen, basarili ama mutsuz bireyler yetisecegini dile getirerek “Basari ve mutluluk ayrilmaz ikilidir, biri eksik oldugu zaman hayat kalitemiz düser. Bunun için akademik basarinin yaninda, ögrencilerin sosyal zekâsini doyuracak etkinliklerle egitim metodumuzu gelistirmeliyiz.” dedi.
Ögrencilerin bireysel farkliliklarinin göz önünde bulundurulmasi ile ilgili konusan Sultanoglu, her ögrencinin bireysel yetenek ve özellikleri kesfedilerek, ayri ayri degerlendirilerek yetistirilmesi gerektigini vurguladi. Il Müdürü, yöneticilerin görevleriyle ilgili olarak sadece fiziki imkanlari iyilestirmenin yeterli olmayacagini, etkili performans yönetimi ile egitimde, ögretmenlerin ve personelin daha faydali hale getirilebilecegini bildirdi.
Egitim bölgelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel durumu nasil olursa olsun esit sartlarda ve kalitede egitim verilmesi için çaba gösterilmesi gerektigini söyleyen Asim Sultanoglu, merkezi sinavlara deginerek ilk dönem yapilan ortaögretime geçis sinavlarinin sorunsuz bir sekilde gerçeklestirildigini, bu dönemdeki sinavlar için de gerekli hazirliklarin titizlikle yapilacagini söyledi.
Kültürel birikimimizin gelecek nesillere aktarilmasinda egitimcilerin sorumluluklarini hatirlatan Milli Egitim Müdürü, EDEP kapsaminda yapilan çalismalarin önemine dikkat çekti. Ayrica Sultanoglu, IHH Insani Yardim Vakfi’nin ögrencilere küçük yasta yardimlasma bilincini verme amaciyla yürüttügü “Her Sinifin Bir Yetim Kardesi Var” kampanyasinin Bakanlik tarafindan desteklendigini, bu gibi sivil toplum örgütlerinin yaptigi çalismalara katki saglanmasinin faydali olacagini dile getirdi.
Ilimizdeki egitim ögretim faaliyetlerinin degerlendirildigi diger gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan dilek ve temennilerle toplanti son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284