Sultanoglu: “Oyun ve Dinlenmek de Egitimin Bir Parçasidir”

Ilimizde 49 bin 234 ögrenci karnelerini alarak yariyil tatiline giriyor. Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ögrencilerin karne sevincini paylasarak bir mesaj yayimladi.

Sultanoglu: “Oyun ve Dinlenmek de Egitimin Bir Parçasidir”

Sultanoglu yayimladigi mesajinda;“Bir egitim ögretim dönemini daha tamamliyoruz. Yogun ve yorucu bir okul döneminden sonra ögrencilerimiz, karnelerini alarak tatile girecekler. Bu tatilde ögrencilerimiz oyun oynamayi ve dinlenmeyi ihmal etmesinler çünkü oyun ve dinlenmek de egitimin bir parçasidir.
Kiymetli Meslektaslarim,
Gelecegimiz olan ögrencilerin yetismesinde en büyük pay süphesiz size aittir. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir meslegi icra ediyorsunuz. Ögrencilerinizin bilgi ile donanmis, sosyal basarisi yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatin her alaninda basarili bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yogun bir sekilde emek verdiniz. Bu sorumlulugunun farkinda olarak görev yapan tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyor, görevlerinde basarilar diliyorum.
Degerli Anne ve Babalar,
Çocuklarimizin karne notlari sadece onlarin basarisi degil, genel olarak hepimizin egitimdeki çabalarinin göstergesidir. Karnelerdeki notlar ögrencinin “Nasil biri?” oldugunun degil, okuldaki dersleri “Nasil ögrenmis?” sorusunun cevabidir. Karne notlariyla ögrencilerimizin bütün yönünü degerlendirmemeliyiz. Her ögrencimizin karneye yansimayan yetenekleri, gerçeklestirdigi güzel isler mutlaka vardir. Çocuklarimizi hosgörü, sevgi ve sabirla degerlendirdiginizde notlarinin zamanla yükseldigini göreceksiniz. Çocuklarimizla yakindan ilgilenerek onlara gereken destegi ve güveni verdigimiz ölçüde hayatta daha basarili olacaklardir. Egitim, sabirla yol alacagimiz uzun bir süreçtir.
Sevgili Ögrenciler,
Sabirsizlikla beklediginiz karnelerinizi aliyorsunuz. Elinizden geleni yapmak için bir dönem boyunca büyük gayret sarf ettiniz. Her birinizi gayretinizden ve basarilarinizdan dolayi içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki notlariniz size dair bilgiler verebilir fakat tamamen sizi tanimlamaya yetmez. Yapabileceklerinizi, yeteneklerinizi en iyi bilen sizlersiniz. Derslerden yüksek ya da düsük not almis olabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, hayata dair umudunuzu, cesaretinizi; basariya olan inancinizi, basarabileceginize dair güveninizi hiç yitirmeyin. Kendi zaferinize ulastiracak olan güç burada gizlidir. Bu yolda bizler, ögretmenleriniz ve aileniz her zaman yaninizda olacagiz.
Bu duygu ve düsüncelerle tüm egitim camiamizin saglik, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmesini diliyor, saygilar sunuyorum” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284