Sultanoglu, “Ülkemizi Yarinlara Gençlerimiz Tasiyacak”

Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK arasinda imzalanan “Egitimde Isbirligi Protokolü” kapsaminda gerçeklestirilen Necip Fazil Kisakürek Sosyal Bilimler Lisesi ögrencilerinin hazirladigi serginin açilisi yapildi. Açilisa Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldiz, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, sube müdürleri ve okul müdürleri katildi.

Sultanoglu, “Ülkemizi Yarinlara Gençlerimiz Tasiyacak”

Ülkemizde bilim kültürünün gelistirilmesine yönelik açilan TÜBITAK Bilim Fuarlari Destekleme Programi 5 ila12. sinifta okumakta olan ögrencilerin ögretim programi çerçevesinde ve kendi ilgi alanlari dogrultusunda belirledikleri konular üzerine yaptiklari arastirmalarin sonuçlarini sergileyebilecekleri, ögrenciler ve izleyiciler için eglenerek ögrenebilecekleri bir ortam olusturmayi amaçlamaktadir.
Bu program çerçevesinde olusturulan TÜBITAK Bilim Fuari’nda, Necip Fazil Kisakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nden, 80 ögrencilerinin katilimi ve 9 danisman ögretmenin destegi ile 37 proje sergilendi. Sergide projeleri hakkinda ögrenciler bilgiler vererek sunum yaptilar.
Açilista bir konusma yapan Il Müdürü Sultanoglu, bilimsel çalismalarda basarilari ile kendinden söz ettirecek gençler sayesinde, ülkemizin daha güzel günlere ulasabilecegini belirterek “Ülkemizi yarinlara gençlerimiz tasiyacak.” dedi. Proje çalismalarinda emegi geçen okul idareci, ögretmen ve ögrencilerini tebrik eden Sultanoglu, ögretmen ve ögrencilere basarilar diledi.
Açilisi yapilan sergi 17 ve 18 Nisan tarihlerinde de ziyaret edilebilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284