Sultanoglu “Ülkemizin En Önemli Stratejik Gücü Iyi Egitilmis Genç Nüfusudur”

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, degerlendirme toplantilari kapsaminda okul müdürleriyle bir araya geldi.

Sultanoglu “Ülkemizin En Önemli Stratejik Gücü Iyi Egitilmis Genç Nüfusudur”

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, baskanliginda Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Toplanti Salonunda gerçeklesen degerlendirme toplantisina Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Egitim Denetmenleri, Sube Müdürleri ve tüm okul müdürleri katildi.
Açis konusmasinda, ülkenin en önemli stratejik gücünün, iyi egitilmis genç nüfusu oldugunu belirten Sultanoglu; “Türkiye’nin gelecekte söz sahibi, güçlü bir ülke olabilmesi için bu gücün iyi degerlendirilmesi ve gelecege hazirlanmasi gerekir. Bu konuda egitim liderlerine ve egitimcilere büyük görev düsmektedir” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinin devaminda, “Ögrencilerimizin egitilmesi konusunda hepimiz sorumluyuz. Il Milli Egitim Müdürü olarak ben kendimi birinci dereceden sorumlu görüyorum. Isimiz sadece ögrencilerin egitimi degildir. Hayat boyu ögrenme kapsaminda, vatandaslarimizin egitilmesinden de sorumluyuz. Bu günün egitimi yediden yetmise bütün vatandaslarimizi kapsamaktadir. Egitimi belli yas grubuyla sinirlandirmak dogru olmaz” dedi.
Basarinin tek bir ölçütü olmadigini belirten Sultanoglu: “Basariyi sadece akademik anlamda üst seviyeye çikmak olarak düsünürsek, temel insani degerlerden yoksun, saygiyi sevgiyi bilmeyen toplumdan kopuk doktorlar, mühendisler yetistiririz ki bu egitimde hedefledigimiz bir sonuç degildir. Basari, ögrencilerimizin potansiyelini üst seviyede gerçeklestirmesini saglamaktir. Bize düsen ögrencilerimize bu imkani sunmak, onlarin önünü açmaktir.” dedi.
Temel ve ortaögretimin sayisal verilerinin detayli olarak ele alindigi toplantida, okul müdürleri kendi okullariyla ilgili verileri degerlendirdi. Müdürler, kendi okullari ve ilin egitiminin zayif yönlerini güçlendirmek için yapilacak çalismalar hakkinda bilgi alis verisinde bulundular.
Toplanti Sultanoglunun, katilanlara tesekkür etmesi ve basarili bir egitim-ögretim dönemi geçirilmesi temennisiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284