Sultanoğlu; “Yetenek, Yerin Altındaki Elmas Gibidir, Keşfedilmedikçe Bir Kıymeti Yoktur”

Eskişehir’de 8-10 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Okullar Arası Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonasında +65 kiloda mücadele eden ve Türkiye şampiyonu olan Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu öğrencisi Tunahan Kozan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret etti.

Sultanoğlu; “Yetenek, Yerin Altındaki Elmas Gibidir, Keşfedilmedikçe Bir Kıymeti Yoktur”
Okul Müdürü Abdullah Demir, Beden Eğitim Öğretmeni İsmail Yurdakul, Antrenörleri İbrahim Kafalı ve Sadullah Bacaksız ile birlikte İl Müdürünü ziyaret eden Türkiye şampiyonu Tunahan Kozan’ın yaşamış olduğu gurur ve sevinç gözlerinden okundu.
“Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirilmeli”
İnsanların hayatlarını kazanabilecekleri farklı alanları var farklı yetenekleri var diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizde öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkatte almadan sadece girdikleri üç saatlik bir sınavda çözmüş oldukları matematik sorusuna, fen sorusuna göre değerlendirildiğini ifade eden Sultanoğlu, “Bakıyorsunuz öğrencilerimiz çözmüş oldukları matematik, fen veya sosyal sorularına göre üniversiteyi kazanıyorlar ama öğrencilerimiz kazanmış oldukları üniversitede okudukları bölümle ilgili işi yapamıyor veya yapmak istemiyor. Bunun nedeni ise yaptığı işte mutlu olamamasıdır” dedi.
“Yetenek, yerin altındaki elmas gibidir keşfedilmedikçe bir kıymeti yoktur”
Öğrencilerin meslek seçiminin önemli olduğunun altını çizen İl Müdürü Sultanoğlu, “Eğer bir öğrencimiz meslek seçimini yapacaksa ilgi ve bireysel yeteneğinin hangi yönde ve hangi alanda olduğunu test etmek zorundayız. Bu çerçevede öğrencimiz bir alanda yetenekliyse sadece o alanda öğrencimizi sınırlandırmamak lazım. Yani iyi bir sporcu iyi bir mühendis ya da iyi bir doktorda olabilir. Bu nedenle, öğrencilerimizin yeteneklerini ilgilerini ortaya çıkarmada yöneticilerimize ve öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Yetenek, yerin altındaki bir mücevher ve elmas gibidir keşfedilmedikçe ya da bulunmadıkça bir kıymeti yoktur. Böyle yetenekli bir öğrenciyi keşfeden ve onu destekleyen okul yöneticilerine, öğretmenlerine, antrenörlerine ve ailesine teşekkür ediyor, öğrencimizin bundan sonraki hayatında da başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Türkiye şampiyonu Tunahan Kozan’ı ödüllendirmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284