Teknofestte Derece Yaptılar

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023'te finale kalan Zübeyde Hanım Ortaokulu proje ekibi, İl Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret ederek yarışma süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Teknofestte Derece Yaptılar

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ramazan Yıldırım'ın proje sorumluluğunda 2023 TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Kategorisinde yarışmaya katılan Zübeyde Hanım Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Eren Baş ve Eren Uysal, 24 bin 600 başvuru arasından ilk 46 takım arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Okul Müdürü Yüksel Sağlam'ın "Akıllı Engel" isimli projeleri ile bilgiler verdiği ziyarette Takım Sorumlusu Ramazan Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen yaklaşık 2,5 milyon ziyaretçinin katıldığı final yarışmalarıyla ilgili süreci anlattı.

Başarıları sebebiyle Zübeyde Hanım Ortaokulu ve proje ekibini tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, TEKNOFEST'in ülke genelinde teknolojiye duyulan ilgi ve merakın artışı noktasında gençler arasında oluşturduğu enerjinin önemini vurguladı. Hayal kurmak, merak etmek ve hayallerinin ardından odaklı çalışmanın başarı için vazgeçilmez unsurlar olduğunu vurgulayan İl Müdürü Çalışkan, milli teknolojiler ve yerli üretim için öğrencilerin zihnine ve kalbine tohum eken okul yöneticileri ve öğretmenleri ile velilere teşekkür ederek öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Ziyaret, günün anısına verilen hediyeler ve çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284