TEKNOFEST’te Karaman Başarısı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivale Karaman’dan katılan takımlarımız damga vurdu.

TEKNOFEST’te Karaman Başarısı

Ülkemizde millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli görevler üstlenen kurum ile kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e katılma başarısı gösteren öğrencilerimiz, önemli başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketten otonom sistemlere, yapay zekâdan uzay teknolojilerine kadar 40 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları gerçekleştiriliyor.

Konu ile ilgili konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan TEKNOFEST’e Karaman’dan bu yıl 154 takımın başvuru yaptığını belirterek %43’lük rapor gönderim oranı ile Türkiye sıralamasında Karaman’ın 17. sırada yer aldığını ve okulların 37 proje ile finale kaldığını ifade etti.

Mehmet Çalışkan “2020 yılında 75, 2021 yılında 68, 2022 yılında ise 154 proje ile TEKNOFEST’e katılım sağladık. TEKNOFEST 2022’de Karaman BİLSEM, Karaman TOBB Fen Lisesi, Zübeyde Hanım Ortaokulu, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulundan bilim festivaline katılan okullarımız, Afet Yönetimi, Liseler Arası İHA Yarışması Döner Kanat, Akıllı Ulaşım, Ulaşımda Yapay Zekâ, Eğitim Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım ile Robotik Yarışmaları kategorilerinde finale çıktılar.” dedi.

Başarıları sebebiyle okulları tebrik eden İl Müdürü Çalışkan, “Her geçen yıl okul ve kurumlarımızdan, öğretmen ve öğrencilerimizden artan bir ilgi ile bilimsel projelerde daha fazla yer alma çabasında olacağız. Bu doğrultuda tatil, yaz dönemi demeden projeler üreten, emek ve gayretlerini ortaya koyan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284