"Telafide Ben de Varım" Etkinlikleriyle Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Salgının oluşturduğu akademik, fiziksel, sosyal ve duygusal kayıpların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Ulusal Destekleme Programı"nın yaz dönemini kapsayan "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri, Karaman'da devam ediyor.

"Telafide Ben de Varım" Etkinlikleriyle Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Bir buçuk yıl sürecek Ulusal Destekleme Programı'nın tatil dönemi planı "Telafide Ben de Varım" salgın hastalık sebebiyle ortaya çıkan öğrenme açıklarını kapatmak, yine bu dönemde oluşan sosyal, duygusal kayıpları telafi etmek için kapsamlı bir çalışma olarak tüm Türkiye'de devam ediyor.

Doğa gezisinden akıl zekâ oyunlarına, bilim şenliklerinden gençlik kamplarına yüzlerce etkinliğin öğrencilerle buluştuğu programda öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor.

"Telafide Ben de Varım" etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla başlatılan Gökyüzü Gözlem Şenliği kapsamında 13 Temmuz Salı günü Karaman Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrenci ve velileri gökyüzü cisimlerini inceleme fırsatı buldular. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın da katıldığı etkinlikte öğrenci ve veliler teleskopla gökyüzünü seyre daldılar.

14 Temmuz Çarşamba günü devam eden programda TOKİ Ortaokulu öğrencilerinin etkinliklerine katılan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerle birlikte bisiklet sürüp daha sonra Dursun Fakih Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Ziyaretin ardından halı sahada öğrencilerle buluşan İl Müdürü Çalışkan, onlarla birlikte doyasıya eğlendi. Programın son bölümünde Gökyüzü Gözlem Şenliğinde öğrencilerle Ay ve diğer gök cisimlerini teleskopla gözlemleyen Çalışkan, etkinliğe katılan idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

16 Temmuz Cuma günü ise Anafartalar Ortaokulu bahçesinde Gökyüzü Gözlem Şenliğine düzenlendi. Öğrencilerin gökyüzü ile ilgili merakını giderdiği ve sorularına yanıt bulduğu renkli etkinlikte katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

Etkinlikler sonrası açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan "Telafide Ben de Varım" programıyla okullarından uzak kalan öğrencilerin arkadaşlarıyla sportif ve sosyal etkinlikler yapma fırsatı bulduklarını söyledi. İl Müdürü Çalışkan, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl mart ayı itibariyle salgın süreci yaşadık. Bu süreçte okullarımızda uzun süre yüz yüze eğitime gerçekleştirilemedi ve çocuklarımız okullarından, arkadaş çevresinden uzakta kaldı. Bakanlığımızın hazırladığı Ulusal Destek Programı çerçevesinde yaz ayları için, 'Telafide Ben de Varım' sportif ve sosyal etkinleri hazırlandı. Bizler de bu sloganla öğrencilerimizi ve velilerimizi Gökyüzü Gözlem Şenliğinde buluşturduk. Öğrencilerimizle gözlem şansı bulduğumuz bu keyifli etkinliğe katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284