Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Meslekî Alanlarını Tanıttı

Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı meslekî alan tanıtım programını İHA ve robot gösterileri eşliğinde gerçekleştirdi.

Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Meslekî Alanlarını Tanıttı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Karademir tanıtım programında davetlilere okula ilişkin bilgiler aktardı. Bülent Karademir, bu yıl ilk defa sınavla öğrenci alacak olan Bilişim Teknolojileri ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanları ve hâlihazırda nitelikli ve sınavlı öğrenci alan Elektrik Elektronik Teknolojisi ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanları olmak üzere toplam 4 alanda sınavla öğrenci almaya başladıklarını belirtti.  

Bülent Karademir, “Erasmus projelerinde akredite olan okulumuzda, öğrencileri her yıl Avrupa ülkelerine bir ay ve üçer aylık staja gönderiyoruz. Kendi mesleğini yurt dışında deneyimlemek isteyen gençlerimizi okulumuza bekliyoruz. Ayrıca İHA’larla ilgilenen gençlerimizi de okulumuz bünyesindeki insansız hava aracı atölyesinde eğitim görmeleri için okulumuza davet ediyoruz.” dedi.  

Programda okulda bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri olmak üzere 5 alanın tanıtımının yer aldığı stantlarda öğrenciler kendi mesleklerini tanıttılar.

Tanıtım programında robot ve İHA gösterileri de yer alırken Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin TEKNOFEST ve MEB robot yarışmalarına katılarak derece alan robotları da sergilendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284