Tercih Döneminde Öğrencilere Danışmanlık Hizmeti

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında ortaöğretime geçecek öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 01- 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercih danışmanlığı hizmeti verilecek.

Tercih Döneminde Öğrencilere Danışmanlık Hizmeti

Ortaöğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğretim kurumuna geçişlerinde rehberlik hizmeti sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizde 28 Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. Kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında 27 okul müdürü ve 44 rehberlik öğretmeni görevlendirildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, temel eğitimden ortaöğretime geçecek öğrencilere katkı sağlamak amacıyla tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Kurt, “Öğrencilerimizin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında öğrenimine devam edeceği öğretim kurumuna yerleştirilmesi için kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 01- 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında hizmet verecek.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, “2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde yer alan öğrencilerimiz; proje okulları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri arasından kendilerine uygun okulları seçip tercih listelerini Tercih Danışmanlığı Komisyonu eşliğinde oluşturacaklar.” dedi.
Komisyonlarda görev alacak öğretmenlerin, tercihlerde öğrencinin ilgi ve yeteneklerini de dikkate alacağını ifade eden İl Müdürü Abdurrahman Kurt, komisyonda görevli öğretmenlerin öğrenci ve velilere okul kontenjanları, yüzdelik dilimler, başarı sıralaması, okulların ulaşım, barınma imkânları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi.
İl Müdürü Kurt son olarak şu ifadelere yer verdi; “Öğrencilerimizin geleceğinin şekilleneceği tercih döneminde onlara yardımcı olacak Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli rehberlik öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284