TOBB Fen Lisesi, Tübitak Bilim Şenliğinde Türkiye Birincisi

Ülkemizde bu yıl ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğine 600 proje içeresinden “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Laboratuvar Malzeme Üretimi” adlı projeleriyle inovasyon alanında finalist üç proje arasına giren Karaman TOBB Fen Lisesi, Şanlıurfa’da yapılan değerlendirmelerde en yüksek puanı alarak Türkiye birincisi oldu.

TOBB Fen Lisesi, Tübitak Bilim Şenliğinde Türkiye Birincisi

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan TÜBİTAK tarafından ilk kez düzenlenen 4007 Bilim Şenliğinde projeleriyle Türkiye birincisi olan TOBB Fen Lisesi öğrencileri Kemal Arda Eren ile Mustafa Erhan Kayhan, Okul Müdürü Murat Şen ve Proje Danışman Öğretmeni Mehmet Emin Eren ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ülkemizde bu yıl ilk kez TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği bünyesinde 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenen ve Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) kelimelerinin birleşiminden oluşan, dünyada birçok ülkede, öğrencilerin mühendislik hedeflerini algılamada hız kazandırmayı amaçlayan ulusal STEM yarışmasında, yaklaşık 600 proje içeresinde Karaman TOBB Fen Lisesinden Kemal Arda Eren ile Mustafa Erhan Kayhan, başarılı çalışmalarıyla geri dönüşümde inovasyon alanında büyük bir başarıya imza atarak finalist seçilen üç proje arasında yapılan puanlamayla birinciliği elde etti.

“İhtiyaçları yerel kaynaklarla çözmek istedik.”

Projeleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler veren öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden STEM laboratuvarlarında kullanılmak üzere materyal üretimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek proje için yaklaşık bir ay çalıştıklarını belirttiler. Çoğunlukla STEM materyallerinin yurt dışından ithal edilmesi nedeniyle bu ihtiyacın yerel kaynaklarla çözümüne ilişkin bir proje yaptıklarını söyleyen öğrenciler, Karaman ve okulları adına böyle bir başarı elde etmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdiler. 

“Ülkemizin, daha güçlü olması için kafa yoran, çalışan ve üreten nesillere ihtiyacı var.”

Başarılı öğrencileri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Ülkemizin, daha gelişmiş ve güçlü olması için sizler gibi kafa yoran, çalışan ve üreten nesillere ihtiyacı var. Son yıllarda TÜBİTAK ve benzeri kurumlar aracılığıyla yapılan projelerde çok güzel başarılar elde ediliyor, ülkemizin yerli ve milli buluşlarıyla gurur duyuyoruz. Yenilenen müfredatla artık STEM çalışmaları da eğitim programlarında yer alıyor. Gençlerimize fırsatlar sunması adına bu tür çalışmalar çok önemli. Biliyoruz ki önü açılan gençlerimiz bilge bir neslin öncüleri olacak. Tevazularının da öğrendikçe, ürettikçe arttığını göreceğiz. İnovasyona yapılan yatırım daima kazanca dönüşecektir. ” dedi.

“Öğrencilerimle gurur duyuyorum.”

Öğrencileriyle ve okulu ile gurur duyduğunu ifade eden Okul Müdürü Murat Şen, STEM eğitiminin öğrencilerde kalıcı olumlu davranışlara neden olduğunu bu yıl yeniden düzenlenen ders müfredatları ile dersler içeresinde STEM ile ilgili çalışmaların yoğun olarak bulunduğunu söyledi. 

Başarıları dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrencilere hediyeler vererek başarılarının artarak devamını diledi. 

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284