Topladiklari Kapaklarla Umut Oldular

Piri Reis Ilkögretim Okulu tarafindan Avrupa Birligi Commenius Egitim programlari çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkinma Temsilcileri konulu proje çerçevesinde baslatilan mavi kapak toplama kampanyasi devam ediyor.

Topladiklari Kapaklarla Umut Oldular
Topladiklari her 200 kilogram mavi kapakla, engelli bir ögrenciye tekerlekli sandalye alinmasini saglayan ögrenciler ve okul yönetimi yüklendikleri sorumlulugun bilinciyle hareket ediyor.
Kampanya çerçevesinde toplanan mavi kapaklarin Kontur Turizm firmasina teslimi nedeniyle okulda düzenlenen törene Milli Egitim Sube Müdürü Selmani Karaçam, okul idarecileri, ögretmenleri ve ögrenciler katildi.
Burada bir konusma yapan Okul Müdürü Mustafa Çaglar, “Piri Reis Ilkögretim Okulu olarak 2011–2012 ögretim yili basinda engelli vatandaslarimiza yardimci olmak ve gelecek nesillerimize yasanabilir temiz bir çevre birakmak için “Mavi Kapak Toplama Kampanyasi’ni ”baslattik. Okulumuz ögrenci ve velilerinden kampanyamiza büyük bir destek geldi. Bizler de kampanyayi tüm Karamanimiza yaymayi, daha fazla insanimiza yardimci olmayi düsündük. Il Milli Egitim Müdürlügümüze yapmis oldugumuz basvurumuz kabul gördü ve Karaman Valiligi’nin 28.11.2011 tarihli onay yazilari ile merkez ve merkeze bagli tüm ilkögretim ve orta ögretim kurumlarimizda mavi kapak toplanmaya baslandi. Ilimizde bu kampanyayi okulumuz yürütmektedir. Kampanya çerçevesinde toplanan tüm kapaklar okulumuza gönderilmekte, istendigi takdirde de okulumuz tarafindan yerinden alinmaktir. Kampanyamiz Ekim 2012 ‘ye kadar devam edecektir. Tüm okullarimizin ve Karaman halkimizin kampanyamiza destek vermesini bekliyoruz. Su ana kadar bizlere destek veren tüm okullarimiza, ögrencilerimize ve halkimiza tesekkür ediyoruz. Okul olarak ülkemizin ve kentimizin sorunlarina dikkat çeken, çözüm arayan baska projeler de yürütmekteyiz. Atik Pil Toplama Yarismasi okulumuzda sürdürülmekte ve proje kapsaminda atik piller toplanmaktadir. Bu konuda da ögrencilerimizin ve velilerimizin destegini bekliyoruz. Ayrica AB Commenius Egitim Programi kapsaminda “ Sürdürülebilir Kalkinma Temsilcileri”adli bir projeyi Macaristan,Romanya,Bulgaristan ve Yunanistan’dan ortaklarimizla birlikte yürütüyoruz.Projemiz kapsaminda atiklarin geri dönüsümü, trafik sorunlari, agaçlandirma, içme sularinin temizligi gibi konularda çalismalar yürütüyoruz” dedi.
Daha sonra toplanan kapaklar Kontur firmasindan gönderilen otobüse yüklenerek Konya’ya gönderildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284