“TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

“TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bu yıl yapılacak araştırma proje yarışmalarının bilgilendirme toplantısı İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, TÜBİTAK Bölge Koordinatörleri Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Yılmaz, tüm ortaokul ve lise müdür yardımcıları ile öğrencilerin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’un selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından TÜBİTAK Koordinatörleri Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Yılmaz yarışmaların amacı ve hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Koordinatörler, her yıl lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri ile gençlerin düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik edileceğini, bu yarışmaların gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlayabileceğini ifade ettiler.

İki oturum halinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı öğleden sonraki oturumda TÜBİTAK 4006 ve 4007 projelerine ilişkin bilgilendirmelerle devam etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284