Tübitak`tan Bilgilendirme Toplantisi

Karaman`dan, Milli Egitim Bakanligi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) isbirligi ile yürütülmekte olan Ortaögretim Ögrencileri Arastirma Projeleri konusunda Gevher Hatun Anaokulu toplanti salonunda bilgilendirme toplantisi yapildi.

Tübitak`tan Bilgilendirme Toplantisi
Toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Mersin Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Çömelekoglu, Mersin Il Milli Egitim Müdürlügü TÜBITAK Projeleri Koordinatörü Soner Yurtdas ile liselerin idareci ve ögretmenleri katildi. Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy TÜBITAK hakkinda bilgi verdigi konusmasinda, "TÜBITAK tarafindan her yil ortaögretim kurumlarimizda ögrenime devam etmekte olan ögrencilerimizi fen ve sosyal bilimlerde çalismalar yapmaya özendirmek, ögrencilerimizin arastirma yeteneklerini gelistirmek ve proje kültürünü yayginlastirmak amaciyla bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamali fizik, kimya, matematik, cografya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarinda ortaögretim ögrencileri arastirma projeleri yarismasi düzenlenmektedir. Proje çalismalarina katilan ögrencilerimizin, problem çözme ve iletisim kurma, hayal etme, mantiksal düsünme, bilimsel yöntemle gerçek yasami iliskilendirme becerileri gelistirilerek, bilimsel arastirma istekleri artirilmaktadir. Okul yöneticileri ve çok degerli ögretmenlerimizden beklentimiz, ortaögretim ögrencilerimizi bu projeler hakkinda bilgilendirerek, onlarin projeler araciligiyla bilimsel arastirma isteklerinin artirilmasidir" dedi.
Daha sonra konusan Mersin Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Çömelekoglu, "Bu yil 44'ncüsü düzenlenecek Ortaögretim Ögrencileri Arastirma Projeleri yarismasinda basvurular TÜBITAK tarafindan 14 Ocak-24 Ocak 2013 tarihleri arasinda alinacaktir. Bölge Yarismasinin 2013 yili Mart ayi içerisinde ve Final Yarismasinin da 2013 yili Mayis ayinda Ankara’da yapilmasi planlanmaktadir. Karaman ilimizdeki ortaögretim kurumlarimizdan çok sayida nitelikli projelerin çikacagina inanmaktayiz" dedi.
Program yapilan sunumlar ve soru-cevap bölümünün ardindan sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284