TÜMTAL Öğrencileri Portekiz de Stajlarını Tamamladılar

Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TÜMTAL) Öğrencileri Portekiz de 3 haftalık Erasmus+ Stajlarını tamamladılar.

TÜMTAL Öğrencileri Portekiz de Stajlarını Tamamladılar

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Bülent Karademir açıklamasında : “Mesleki Hareketlilik Akreditasyonuna sahip olan okul öğrencileri 3 haftalık stajlarını tamamladılar. Ulusal Ajans tarafından finanse edilen projeye ile Bilişim Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknoloji ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarından 3'er öğrenci toplamda 12 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen katıldı. Braga'daki 4 farklı işletmede staj yapan öğrenciler 28 Temmuz 2022 - 18 Ağustos 2022 tarihleri arasında staj yapma imkânı buldular. Öğrenciler yaptıkları staj programı ile mesleklerini uygulamalı olarak iş başında gerçekleştirerek mesleki gelişme, yabancı dil gelişimi, iş güvenliği, AB vatandaşlık bilinci kazandı. Farklı Avrupa ülkelerinden akranlarıyla da tanışma fırsatı bulan gençler yapılan kültürel etkinlikler ve gezilere kazanarak farklı tecrübeler elde ettiler. Çok başarılı bir projenin ardından yurda dönen öğrenciler tecrübelerini okuldaki arkadaşları ile paylaşacaklar” ifadelerine yer verdi.

Yurda dönen öğrencilerin kazanımlarından çok mutlu olduğunu dile getiren Müdür Bülent Karademir, "Mesleki Eğitim Akreditasyonuna sahip okulumuz 2021-2027 yılları arasında Avrupa'nın farklı ülkelerinde öğrencilerinin uygun işletmelerde staj yapmalarını sağlamaya devam edecektir. Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel becerilerinin artması ve Türkiye iş yaşamına katkı sağlaması en büyük temennimizdir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284